Kirppislöytöjä vol. 1326485841, sekä tämän hetken kirppikseltä hakusissa olevat jutut!

Instagramin puolella kirppisintoilijoiden keskuudessa on pyörinyt lista, johon kirjoitellaan tämän hetken kirpparilta hakusessa olevia juttuja. Samaan tyyliin kuin muotibloggareiden sivuilta löytyy kollaaseja siitä, mitä asioita vaatekaappiinsa milläkin hetkellä kaipailee. Näihin on sitten linkitykset eri vaatemyyjien sivustoille. Itse en ole vielä tuollaista listaa (kirppisversiona) täyttänyt, mutta siihen törmätessäni mietin mitä juttuja itse etsiskelen ja toivon löytäväni kirppiskäynneilläni tällä hetkellä.

Minulle monesti käy niin, että etsiessäni kirppikseltä täsmäiskuna jotain tiettyä vaatetta tai tavaraa - se ei ihan varmasti sieltä löydy. Olen etsinyt jo keväästä asti kivoja printti t-paitoja. Sellaisia ysäri- ja kasarihenkisiä. En ole löytänyt yhtään! Ne ovat joko tosi suosittuja nyt tai sitten ei vaan ole lykästänyt. Jossain vaiheessa nimittäin muistan, että niitä oli paljon tarjolla. Alla kuvassa poiminta siitä, miten lähelle (kauaksi !) olen tavoitteessani näiden teeppareiden suhteen päässyt. 



Joskus sitten käy niin, että juuri kun olet lopettanut jonkun asian etsinnän, se pompsahtaa silmiesi eteen. Kauan aikaa kalastelin sieltä täältä lapsuudestani tuttuja lasten kirjakerhon kirjoja. Niitä saattoi löytyä yksi sieltä ja toinen täältä, kalliina ja huonokuntoisena. Tuon yllä olevan He-Man-teepparin  kanssa samalta kirppisreissulta löytyi sitten oikea aarre; 15 satukirjaa kuudella eurolla! Juuri näitä lapsuudestani tuttuja. Kirjojen lopussa on "opetus", jota erityisesti viisivuotiaani odottaa joka kerta satua kuunnellessaan oikeastaan eniten. Opetuksen lukemisen jälkeen pohditaan, kuinka se liittyi itse satuun ja mitä se tarkoittaa. Minua itseäni nostalgisoi eniten tuo kuvitus, mikä on mielestäni todella kaunista. Itse satujen tekstit ovat välillä melko raakaa kamaa, jolloin hetkittäin mietin osittaista sensuuria lukiessani niitä ääneen. 



Printtipaitojen lisäksi tällä hetkellä etsinnässä on myös bootsit. Kunnolliset, ruskeansävyiset ja varresta isohkot - puoleen sääreen. Kesällä kerroinkin yksiä sovittaneeni ja vähän ehkä kadun jälkeenpäin, etten niitä ostanut. Koko ei vaan ollut ihan oikea. Näyttää siltä, ettei tälle syksylle enää bootsiparia löydy. Olin myös kaipaillut korottomia ruskeita Chelsea-nilkkureita ja sellaiset nyt löysinkin sitten. Ovat niin älyttömän monikäyttöiset. Nuo punaiset söpöt samettipintaiset rusettikengät lähtivät myös mukaan kahdella eurolla, mutta taitavat harmikseni olla kuitenkin hintsun liian pienet. 

Kolmas etsimäni juttu tällä hetkellä on isot korvikset, mielellään kasarityyliä. Ei vaan näitäkään tule ei niin millään vastaan. Ei ainakaan sellaisia, joihin olisin itse tykästynyt. Alla kuvassa näkyvä setti löytyi kahdellakymmenellä sentillä. Valitettavasti kävi vain niin, että ostotilanteessa tuon valkoisen parin toinen korvis hävisi jonnekin. Tämän huomasin vasta kotona. Yritin soittaa kirppikselle samantien ja kysellä sen perään, mutta he eivät vastanneet. Asia sitten jäi. Töissä näin eräällä nuorella kivasti olevan melko isot korvikset eri pareina korvissa ja mietin, että ehkä täytyy kokeilla itsekin tuon valkoisen kohdalla sitten sitä taktiikkaa. Erityisesti tuo turkoosi pari on ollut jo ahkerasti käytössäni.




Minähän en astioista tiedä en sitten juuri mitään. Tämä Arabian suloinen lastenmuki eurolla oli sarjassamme tarpeeton, mutta niin nätti! Sen pohjassa on säröä, eli ei käyttökunnossa ole enää. Minusta olisi kiva tietää tämän alkuperästä enemmän. Oma veikkaukseni menisi 70-luvulle ja muistelen Laila Hakalan tehneen ainakin samantyylisiä kissa- ja nallemukeja? Onko tämä samaa perua? Jotenkin toi mieleeni ainakin tyyliltään nuo edellä mainitut. Jos joku teistä tietää paremmin, valaiskaa minua!



Sitten mennäänkin tämän kirppisreissun ehdottamasti upeimpaan löytöön, jonka käyttämistä odotan jo innolla! Tervetuloa vaan viileät kelit. Ajattoman kaunis, yksinkertainen vaalea Kolmio Pukineen Suomessa valmistettu villakangastakki. Takista puuttui yksi nappi, joka löytyi vasta kotona takin taskusta. Tämä oli hienoa, koska nyt ei tarvitse täysin uusia napitusta. Jonkun verran paikkailemista on myös vuoressa, muttei mitään hyvin suurta. Materiaali on tietysti ehtaa ja hihat ovat, KERRANKIN, villakangastakissa minulle oikean mittaiset - jihuu! Takki on varmasti todella lämmin. Tämä takki löytyi paikalta, jossa kaikki oli tuona päivänä -50%. En muista nyt kyllä paljonko hintaa jäi tarkalleen, mutta veikkaisin kymmenen euron tienoita. 

Tuosta Turkulaisesta Kolmio Pukineesta en löytänyt mitään tietoa. En ole aiemmin nähnyt vastaavaa, eikä netistä löytynyt äkkiseltään yhtään mitään. Minua kiinnostaisi kovasti takin valmistuksen ajoitus. Itse ajoittaisin ehkä 1960-luvulle. Napit eivät varmaan ole alkuperäiset. Näin arveli myös eräs tuttavani, joka pitää vintageliikettä. 





Takin lisäksi vintagea löytyi myös viininpunaisen paidan muodossa. Paita on Naisten pukutehtaan valmistava Nina-merkkinen. Naisten pukutehdas on alun perin Aino Rosendahlin perustama yritys, jolla on hyvin monivaiheinen historia. Varsinainen Naisten pukutehdas nimitys on tullut yritykselle 1938, yritys on perustettu jo vuonna 1919. Yritys on valmistanut paljon vaatteita myöhemmin vientiin ulkomaille. En tiedä, mikä on yrityksen tilanne nyt, mutta toimintaa on kuitenkin ollut vielä 2000-luvullakin.



Viimeinen ostettu tuote tuolta kirppisreissulta on uustuotantoa, Billabong t-paita. Paita lähti parilla eurolla urkkapaidaksi. Joka kerta paidan päälle laittaessani luulen aluksi oikealla olalle tulevia vaaleita linnun kuvia tahroiksi. Joka kerta. 

Tämän hetken etsinnässä olevia kirppisjuttuja ovat itselleni siis printtipaidat, bootsit ja isot korvakorut. Urheiluvaatteita ostaisin myös, jos tulisi vastaan. Niitä ei koskaan vaan tule, oikeankokoisina ja mallisina - tai järkihinnoissa. Aloitin viime viikolla tankotanssin uutena harrastuksena ja sinnekin piti uudenlainen varustus ostaa. Tämän harrastuksen aloittamisesta teen ihan oman postauksen tulevalla viikolla, kunhan olen käynyt lajin parissa toisen kerran. 
Mukavaa syyskuuta -  ajatella, että  sekin on jo puolessa välissä!

-Tiina





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo