tiistai 11. joulukuuta 2018

Kaisu Heikkilä Oy

Vuonna 1953 Tampereelle Naisten Pukukeskuksen rinnalle perustettiin Kaisu Heikkilä Oy. Kaisu Heikkilä (os. Lehti) eli koko ikänsä muoti- ja vaatemaailman keskellä. Hänen perheensä oli ollut vaatealalla ja hän eli opiskeluaikansa sotavuosien keskellä. Marjatta Heikkilä-Rastas (Kaisun tytär) on kirjoittanut Kaisu Heikkilän ja hänen perheensä vaiheista täällä. Heikkilä-Rastas on tehnyt pitkän uran hänkin vaatesuunnittelijana ja suunnitteli Kaisu Heikkilä Oy:ssä vaatteita 1970-luvulla - olisikohan seuraavaksi esittelemäni mekkoihanuus alla hänen käsialaansa?

Viime kesänä kotimme lähellä toimi eräässä hallissa kirppis, jonne tuotiin tavaraa lahjoituksena ja ne jälleenmyytiin edullisesti, tuotot menivät hyvään tarkoitukseen. Katselin vaaterekkejä, joiden vieressä luki "kaikki vaatteet 1€". Ilmeeni on varmaan ollut näkemisen arvoinen, kun käsiini osui Kaisu Heikkilä Oy:n valmistama mekko! Katselin epäuskoisena ympärilleni, että ihan oikeasti - tämä aarre täällä eurolla tarjolla. Mekko oli mielestäni uskomattoman kaunis ja loistavassa kunnossa - tuskin koskaan edes käytetty, maksimissaan vain ykköskertoja. Päätin sillä sekunnilla kotiuttaa mekon tietämättä mahtuisiko tai sopisiko se minulle. Jos ei olisi sopinut, olisin lahjoittanut tai myynyt aarteen jonkun toisen sitä arvostavan ja vaalivaan kotiin.

Kotona kokeillessani mekkoa ihana yllätys oli se, että se sopi päälleni täydellisesti! Mekko on kokoa C36. En ole poistanut edes olkatoppauksia, koska ne ryhdistävät kokonaisuutta, eivätkä häiritse (ainakaan minua) ollenkaan. Yleensä poistan harteikkaana ihmisenä olkatoppauksen ensimmäisenä. Tämä Kaisu Heikkilän yksilö on uskomattoman kaunis, mitkä värit ja leikkaus! Ne todellakin imartelevat kantajaansa. Helmaosa on pliseerattu ja vyötäisillä on nauhat, jotka voi solmia taakse. Muotokielensä, ompelutyön ja kuosinsa perusteella sijoittaisin mekon 1970-luvulle.Mekko edestä...


...ja takaa.


Mekon helma ja kuosi.Kengät lähikuvassa

Mekko ei ole vielä päässyt ylleni, tai no, olen sovittanut sitä sata kertaa ja ihaillut - mutten varsinaisesti missään käyttänyt. Olen odottanut oikeaa hetkeä, tämä mekko on erityinen. <3 Kun se hetki koittaa, sitten siitä hetkestä kunnon kuvat luvassa! Tässä julkaisussa mekon kaverina ovat Högl-korkkarit, jotka ovat kuin karkit ja yhdet suosikkikenkäni. Upeat nekin ja erittäin mukavat jalassa.

Tällainen Kaisu Heikkilä Oy:n mekko löytyy minun aarteistani. Löytyykö sinulta Kaisu Heikkilän mekkoja?

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti