torstai 20. kesäkuuta 2019

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo

Kirjoitin eilen Haapalasta ja tänään tähän postaukseen päättyy Katinkulta tripistä kirjoittaminen. Käsittelyssä viimeinen osa, johon olen kerännyt matkalla tekemäni kirppislöydöt. Jonkin verran tulee toistokuvia matkapostauksiin, koska sielläkin kirjoittelin vähän jo kirppiksistä. Tähän postaukseen keräsin kuitenkin löytöni, joista suurin osa on vielä täällä näkemättä.

Reissussa kirppiksillä käytiin koko perheen voimin, lapset olivat mukana. Silloin aika täytyy käyttää tehokkaasti ja kaikkea ihan niin perusteellisesti ehdi käymään läpi. Se on sekä hyvä, että huono asia. Saatan tehdä liian ajan kanssa liikaa hyviä kirppislöytöjä ja toisaalta lapset mukana vähän suitsivat tätä hommaa, ei ehkä tule tehtyä löytöjä niin paljon ja harkitsen tuolloin paljon enemmän ostoksiani. Olen kyllä ylpeä itsestäni siinä mielessä, että en enää tee niin paljon hutiostoksia kuin joskus ennen. Tällä hetkellä tosin on ehkä vähän liikaa täytettä tuolla vaatekaapissa. Juhannuksen jälkeen koittaa vihdoin kirppispaikan hankinta ja käyttämättömät ylimääräiset vaatteet saavat uuden kodin. 

Kajaanissa kävimme Tavarakirppiksellä. Siellä tein ainoastaan yhden ostoksen. Ostin rasian, joka sisälsi kaksi vanhaa rintaneulaa. Toinen niistä on musta puuhelminen (Aarikka-tyylinen) ja toinen hopeisen värinen höyhen. Olisin ostanut myös kuvassa näkyvän oranssin Suomessa valmistetun vintagemekon (merkkiä en nyt enää millään muista), mutta sen ominaistuoksu pakotti minut jättämään sen rekkiin. Hintaa tuolla mekolla oli muistaakseni seitsemän tai kahdeksan euroa. rintaneulat maksoivat muuten yhteensä viisi euroa. 

Tavarakirppis oli kiva paikka. Yläkerrassa oli huonekaluja, joiden joukossa oli erityisesti monta kaunista kaappia. Voit kurkata tästä aiempaa postaustani, siellä on kuvia kirppiksen huonekaluista. Tavarakirppiksellä ihailin myös tuota perhoskannua ja vihreää maljakkoa. Olimme kävelleet ennen kirpparia jo aika paljon kuumassa kelissä, joten ketään ei oikeastaan ihan kauhean kauan huvittanut enää kirppiksellä pyöriä. Käytiin nopea läpikatsaus. Kirppis oli siisti ja erityisesti yläkerta oli viileä, joten käveleminen sisällä oli miellyttävää. Kirppiksen yhteydessä oli  myynnissä myös jonkin verran uusia tuotteita ja ohessa toimi myös pienimuotoinen kahvila. Lapsille ostimme uusien tavaroiden puolelta saippuakuplia. 

Sotkamossa kävin Lähetystori Majakan kirppiksellä. Päivä oli Kajaani-päivääkin kuumempi ja sen huomasi erityisesti vaatteita sovittaessa, oli hikistä meininkiä. Kirppari oli pieni ja siisti, myyjät todella ystävällisiä ja herttaisia. Heistä oli hauskaa jutella lasteni kanssa ja he ystävällisesti auttoivat heitä, kun he kyselivät ja etsivät joitain juttuja lelujen tai vaatteiden seasta. Tyttöni ovat melko konkarikirppiskävijöitä ja se alkaa pikkuhiljaa näkyä. Viisivuotias tekee jo itselleen vaatelöytöjä ja nuorin sekä vanhin katselevat rauhassa omia juttujaan, lähinnä leluja. 
Majakan sovituskopissa ei ollut valoa, joten sovitusta sai tehdä kuumissa ja hämärissä tunnelmissa. Katinkullan reissu yllätti minut helleaallollaan ja en todellakaan ollut varautunut vaatteilla sellaisiin lämpötiloihin. Kirpparilta löysin onnekseni tuon valkean pellavasekoitteisen pitkän mekon, joka on täydellinen hellekeleillä. En tiedä valmistajaa, koska laput on leikattu irti. Myöhemmällä tutkailulla löysin kuitenkin materiaali- ja pesutiedot, on pellava-viskoosisekoitetta. Mekko maksoi viisi euroa. Siinä on avautuva napitus edessä aivan alas asti ja halkiot molemmissa sivuissa. Edessä on myös kivat taskut.

Mekon lisäksi tein monta muutakin ihanaa löytöä. Kokeilin useampaa vintagemekkoa, mutta niistä ei tullut kauppoja. Tuon vihertävän vaalean huopahatun ostin ja se on mielestäni tosi söpö. Syksyllä varmasti käytössä paljon, nytkin ehdin sitä päässäni ulkoiluttaa tivolireissun ajan. Hatussa ei ole mitään tietoja ja se maksoi kolme euroa. Kaikista kirpparilta löytämistäni ihanuuksista rakastuin eniten tuohon poltetun oranssiin jakkuun! Se on todennäköisesti jonkun todella taitavan kotiompelijan tekosia. Kaulukset ja hihojen käännökset ovat satiinimaista kangasta ja napeissakin on samaa sävyä kuin itse kankaassa. Jakku on takaa lyhyempi ja edessä on hieno koristeleikkaus. Jakun väri on niin minun värini! Jakku maksoi muistaakseni kolme tai neljä euroa. Lisäksi se istuu kuin valettu. Käytin sitä synttäririennoissani viime viikolla. Siellä se ristittiin Hockey Night -takiksi, hahah. Googleta ja ota selvää miksi, jos et ohjelmaa muista!

Olen etsinyt Majakasta ostamani kaltaista vyötä jo jonkin aikaa. Vyötä käytin jo valkoisen pellavamekon kaverina reissussa. Tuo alla näkyvä musta liivi on villi kortti. Minusta se on niin minua, että en voinut ohittaa. Se edustaa sitä minun vähän rokimpaa puoltani, joka välillä aina ujuttautuu näkyviin kukkamekkotyylini seasta. Liivi on LINK-merkkinen ja muistaakseni sitä sai aikanaan Seppälä-liikkeiden valikoimasta. Liivi on pitkähkö ja sen kaulukset ovat nahkajäljitelmää. Keksin heti tuon liivin nähdessäni niin monta asua, joihin sen haluan yhdistää! Menee ihan niiden kukka/pitsimekkojen kaverina, kuten nahkatakkikin. Talvella sitten omiaan siihen minun kokomustaan kuviooni, josta en koskaan irtaudu. Liivi maksoi muutaman euroa.


Sinivalkopunainen hame on Modelian. Siinä on vekit ja alushame itsessään, kuitenkin melko vilpoinen käytettävä näin kesäkuumallakin. Rakastan tuota kuviota, ja punainen-valkoinen-sininen - sehän nyt vaan toimii aina! Tämä hame on vyötäröltä minulle isohko, mutta kuroin sitä käytössä kireämmälle vyöllä ja saattaa olla, että korjailen sitä jossain vaiheessa vähän pienemmäksi pysyvästi. Tämäkin ihana hame maksoi vain muutaman euron, kolme ja neljä euroa tuntuivat olevan kirpparin melko vakkarihintalappuja.

Alla oleva koru tuli otettua hetken mielijohteesta. Korut ovat minulle vähän sellainen nounou, koska käytän niitä oikeasti niin vähän. Minulla on muutama todella merkityksellinen koru, joita käytän melkein aina ja muutoinpa sitten kauniit koruni pölyttyvät ihan liikaa korurasiassa. Olen yrittänyt kehittää itseäni tässä asiassa, mutta... Korviksia vaihtelen ja käytän eniten. Tuo alla oleva koru on niskaan nauhoilla solmittava ja isohkot helmet tekevät siitä melko näyttävän. Katsotaan löytääkö se käytössäni paikkansa.Täällä nähtyjen vaatteiden lisäksi ostin vielä ison ohuehkon metsänvihreän huivin, joka on Pieces-merkkinen. Sen aivan unohdin kuvata, koska laitoin sen suoraan kaappiin odottamaan syksyä. Vaatteiden lisäksi ostin kaksi suloisen hempeää kesämaljakkoa. Toinen on jonkun käsinmaalaama, pohjassa lukee "L P 2003". Maalattu maljakko sai kannateltavakseen viisivuotiaani hoidossa tekemät paperikukkaset, jotka ovat aina ruokailupöydällä. Pienempi apilamaljakko on tyttöjen keräämiä pikkuisia kukkakimppuja varten. Kesässä yksi ihanimpia asioita ovatkin kukkaset, saat vaikka joka päivä kerätä kauniin kimpun sisälle ihasteltavaksi. Muutoinkin kukkaloistoa ulkona on henkeä salpaavaa seurata. 


Nyt on ensimmäinen kesälomareissu täällä taputeltu. Juhannus on aivan oven takana ja ennen sen viettoon alkamista, julkaisen täällä yhden postauksen. Yhteiset lomat loppuvat meillä keskikesän juhlaan. Kesä tähän saakka on ollut kerrassaan ihana. Vielä on toinen puolikas jäljellä - tai miten sen kukakin ajattelee. Aurinkoista torstaita ja juhannuksen odotusta!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti