Disney On Ice ja kirppislöytöjä

Kirjoittelen tätä postausta väliaikaisen asuntomme sohvalta. Olemme nimittäin siirtyneet pois oman talomme kylpyhuoneremontin tieltä vajaan kilometrin päähän kerrostaloasuntoon. Viime yö oli ensimmäinen "uudessa kodissa". Pari viikkoa on joululoman jälkeistä arkea takana ja viikonloput ovat menneet reissuten ja lisäksi tosiaan ollut tämä muuttohässäkkä käynnissä. Toissa viikonloppuna piipahdimme Helsingissä käyden katsomassa Disney On Ice, johon liput voitin Prisman Facebookin arvonnassa. Täytyy sanoa, että olen arpajaisonneltani Aku Ankka. Siksi tämä voitto tuntui uskomattomalta! En aluksi uskonut saapunutta viestiä voitosta vaan luulin sitä huijausviestiksi.

En kovin usein osallistu edes somessa oleviin kilpailuihin. Tähän kilpailuun osallistumisen muistan selkeästi; istuin sohvalla ja sanoin puolisolleni, että tämän todella haluaisin voittaa - olisipa ihana! Olen monta kertaa miettinyt tapahtumaa, mutta kyllä tuo matka vähän aina jarruttaa Helsingissä (tai muualla samalla tai isommalla etäisyydellä) järjestettäviin tapahtumiin osallistumista. Liput tulivat kuusivuotta täyttäneelle tyttärelle lahjaksi ja meillehän kaikki Disneyn sadut (erityisesti prinsessa sellaiset) ovat kirjoista puhki luetun tutut. 

Yhdistimme reissuun sukulointia ja yövyimme myös Vantaalla hotellissa. Itse näytös oli sunnuntaina aamupäivällä. Alla olevat kuvat liittyvät kirppisreissuun ennen reissua ja sen ostokset liittyvät oleellisesti matkavarustukseen. Suurimman osan niistä pakkasin reissulaukkuun.



Viinijärven SPR:n kirppis on ihana paikka ja olen käynyt siellä kaksi kertaa. Molemmat kerrat ovat olleet pikavisiittejä ja edelleen haaveilen käyväni siellä ajan kanssa. Viimeisin käyntini siellä kesti vartin. Olen pitkään etsinyt ruskeaa nahkahametta ja kirppiskäyntiä edeltävänä iltanakin selasin ihaillen kuvia niistä. Viinijärvellä onni viimein suosi ja löysin täydellisen nahkahameen!  Vasta kotona sovitin hametta ja huomasin sen samalla olevan myös Friitalaa. Onnekseni hame istui päälleni kuin valettu!




Nahkahameen lisäksi löysin kauniin suomalaista tekoa olevan kukikkaan puseron ja 100% villaa olevan neuleen. Villapaita oli miestenosastolta, jonne Pieni sydän Second hand:in pitäjä Tiia on minua neuvonut menemään etsiessäni neuleita ja t-paitoja. Kannattaa kokeilla. Paitojen lisäksi ostin vielä IvanaHelsingin Paola Suhosen designia olevan aamutakin, joka on ihana kesäinen pilkahdus kaiken tämän harmaan keskellä.









Vantaalla yövyimme Sokos Hotelsissa, junior suitessa. Palvelu ja huone olivat kivat, mutta yöllä ajattelin seinien olleen tehty paperista. Onneksi lapset eivät heränneet mihinkään, mutta itse en nukkunut vasta kuin aamun tunteina - siitä sitten levänneenä eteenpäin, juuei. Yöllä esimerkiksi heräsin yhdellä kertaa siihen, että mietin miksi huoneessamme soi täysillä Hellä ori... No se soi ja soi muitakin biisejä, ja ne soivat niin kovaa, että olisi voinut kuvitellä niiden alkulähteen olleen huoneessamme. Annoimme palautetta tapahtuneesta, mutta tosiaan muutoin kokemus oli mukava ja palvelu hyvää.





Saavuimme lauantaina Vantaalle ja olimme pohtineet, jos kävisimme Heurekassa. Se ei ohjelmaamme kuitenkaan aikataulullisesti millään mahtunut ja kävimme pikagooglettelemaan, mitä muuta Vantaalla on tarjottavanaan. Bongasimme Fazerin vierailukeskuksen, jonne suuntasimmekin melkein heti majoittautumisen jälkeen. Emme vierailleet museossa juurikin sen aikakapelon vuoksi, mutta varmasti olisi kiinnostavaa näkemistä siellä puolen. Vierailimme myymälässä ja kahvilassa, ihastelimme paikkoja.
















Itselleni myymälästä ostin tuon muistikirjan ja kahvilan puolelta kauniin rasian täynnä suklaamaistiaisia, jotka hartaudella valitsin itse.

 




Disney On Ice- esitykseen lähdin yllä olevassa asussa, johon kuului edellä mainittu ruskea nahkahame ja sen lisäksi liian vähälle käytölle jäänyt jo aikoja sitten ostamani Vilan pitsipaita. Todellisuudessa olin koko näytöksen takki päällä, koska loogisesti luistelunäytöksessä aivan jäälavan edessä sijaitsevilla paikoilla ei kauhean lämmin ole.



Disney On Ice osaa oheistuotteistuksen. Me ostimme tytöille nuo alla näkyvät kupit sateenkaarenvärisellä jäällä. Voin kertoa, että annos oli mahdoton syödä! Puolet oli lattialla ja papereissa ja vaatteilla ja sitä rataa. Lapset olivat kuitenkin tyytyväisiä ja mukit ovat olleet tehokäytössä tapahtuman jälkeen kotona. Hyvä ostos.









Itse esitys kesti kaksi tuntia ja puolessa välissä oli väliaika. Show oli hieno, kaikkinensa! Olin ajatellut, että se koostuisi useammasta hahmosta ja tarinasta. Siihen kuuluivat Ariel, Vaiana, Tähkäpää, Kaunotar ja hirviö sekä Frozen. Jokaisesta noista oli rakennettu pätkä koko tarinasta ja äänet olivat suoraan elokuvista. Dubbaus toimi yllättävän hyvin, siihen tottui. Koko kuviota juonsivat Minni, Mikki, Hessu ja Aku. 

Esityksistä välittyi tekemisen ilo ja täytyy erityisesti nostaa hattua sille, että luistelijoiden kaatuessa he nousivat ja jatkoivat eteenpäin täysillä, eikä se näkynyt esiintymisen jatkossa millään lailla. Erityisesti Arielin esittäjä oli aivan huikean taitava! Melkoinen urakka on oikeasti noissa puvuissa luistella, huhhuh. 

Tytöt odottivat eniten yllättäen Frozenia ja pätkä oli ykkösestä, joten kakkonen varmaan nähtänee tulevissa ohjelmistoissa! Kuusivuotias olisi halunnut nähdä Peter Panin, joka on hänen suosikkinsa. Aika prinsessapainotteinenhan tuo show oli. Kuusivuotiaan reissun kohokohta oli oikeastaan esityksen jälkeen, kun hän sattumalta tapasi ihailemansa tubettajat Elinan ja Sofian. Juteltiin heidän kanssaan matka parkkihalliin ja napattiin yhteiskuvakin. Se oli meidän synttärisankarin kirsikka kakun päällä. 

Täytyy sanoa, että voisin mennä tuohon esitykseen uudelleenkin - tykkäsin. Oli mieletön arvontavoitto. Vaikka itse matkan teko on vähän rankkaa, on nuo viikonloppureissut ihania arjen valopilkkuja. Jaksaa sitten taas. 


-Tiina






Kommentit

  1. Tuo mustapohjainen puserosi tuo mieleen yhden oman lyhythihaisen puseroni, joka juuri on yllänikin pitkähihaisen puseron päällä. Jos tahdot katsoa millainen se minun on, niin tästä näkee:
    https://vaatekomerolla.blogspot.com/2017/07/musta-ruusukuvioinen-puserojakku-salonne.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain samaa tosiaan noissa puseroissa on. Aivan mielettömän kaunis tuo sinun lyhythihainen puserosi - upea!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo