Juhlakeskus Gáiju

Kävimme sunnuntaina syömässä Juhlakeskus Gáijussa, joka on Vaiviossa sijaitseva ravintola. Olemme käyneet useamman kerran paikassa ja ajattelin nyt vinkata paikasta täälläkin. Ravintola sijaitsee vanhassa koulurakennuksessa todella idyllisissä maalaismaisemissa. Lasten kanssa on ollut ihanaa ruokailla kyseisessä paikassa, koska sekä sisällä että ulkona heille on riittänyt puuhaa ja ruokailu on sujunut rennossa meiningissä. Lisäksi lapset ovat tykänneet kovasti Gáijun ruoasta ja ruoka onkin erittäin hyvää. 

Kuten nimestä voi päätellä, paikassa voi myös järjestää juhlatilaisuuksia ja onkin varmasti tunnelmallinen vaihtoehto tähän tarkoitukseen.  Tällä kertaa söimme ensimmäisen kerran terassilla, aiemmin olemme nauttineet ruoan sisätiloissa.



Tykkään kovasti Gáijun sisustuksesta ja oli pakko napata kuvat vessoistakin, joiden "tapetteina" on käytetty vanhoja kirjan sivuja.



Tällä kertaa tilasin Mehiko burgerin. Puoliso tilasi Chorizo burgerin, molempien sisällöt pystyt näkemään yllä olevasta kuvasta ja alla näkyy toteutuma omasta annoksesta. Oli mielettömän hyvää.








Kuten jo edellä mainittu, sisustus vetoaa meikäläiseen. Koulutaulut ovat hienoja. Gáijussa on kivasti säilytetty vanhan koulun henkeä kuitenkin modernilla ja pelkistetyllä otteella.





Kannattaa siis piipahtaa Gáijussa syömässä, mikäli asut Joensuun seudulla tai kesämatkailet tällä seudulla. Vaivio on Joensuusta reilun kahdenkymmenen kilometrin päässä, sopii siis myös pyöräillen matkaileville. 

Vinkkauksen lisäksi loppuun lisäsin kuvat esineistä, jotka kotiutin joku aika sitten Siikasalmen kirppikseltä. Vanha Iso-Pak C kamera ja vihreä herätyskello eivät enää toimi, mutta koristavat tällä hetkellä kotia makuuhuoneen ikkunalla. Vanhojen kameroiden ulkonäkö viehättää minua suuresti ja mikäli tilaa olisi enemmän, niitäkin varmaan löytyisi koristeina enemmän. 

Muistan hyvin oman ensimmäisen kamerani, jonka sain nuorena lahjaksi. Voi sitä ilon päivää, oli nimittäin odotettu lahja! Ja kyllä sillä monta kuvaa otinkin. Nykyisin kamera on edelleen tallessa, mutta se on lasten leikeissä. Varmaan toimisikin vielä, uskoisin niin. Saakohan vanhoja filmirullia enää mistään? Oli jännittävää laittaa filmi kehitykseen ja odottaa, millaisia kuvia paketissa saisikaan lopulta. Ajat ovat muuttuneet. Muistatko sinä oman ensimmäisen kamerasi?

-Tiina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo