Löytöjä eurolla

Olen ollut viime kirppiskerrat täsmäiskukierroksilla, koska olen etsinyt nuorimmalle varatoppahaalaria hoitoon. Ei ihan heti onnistanut, ei löytynyt yhtäkään ehjää oikeassa koossa. Viimeisin käynti sitten lähikirppikselle viimein tuotti tuloksen; löytyi Reiman kukikas toppahaalari vitosella. 

Olen tosi kauan katsellut sillä silmällä punaisia, ruudullisia mekkoja ja hameita toivoen löytävöni itselleni sopivan yksilön. Koskaan ei ole tullut sopivan kokoista vastaan, parista yksilöstä olen kysellyt tarkempia mittoja muun muassa Niin mualta ja fb-vintageryhmässä.

Lähikirppisreissulla onnisti nyt myös vihdoin tartaanikuosin suhteen, koska löysin Englannissa valmistetun lyhyen hameen viidelläkymmenellä sentillä! Hame on villasekoitteinen ja vanhempaa tuotantoa. Se on nyt lopulta ehkä sitten paljon monikäyttöisempi kuin mekko vastaavalla kuviolla. Hameessa on todella kaunis leikkaus.














Yllä ja alla kuvissa "annetaan" laatikon antimia. Molemmat kengät olivat kauniit, mutta eivät olleet kokoani. Nuo mustat olisivat kyllä kiinnostaneet.




Mitä sitten tosiaan ostin toppahaalarin lisäksi. Hameen jälkeen löysin kotimaisen jyväskyläläisen yrityksen Chix puvun valmistaman tummansinisen puseron. Sekin maksoi vain uskomattomat viisikymmentä senttiä. Melkoinen kirppisonni, että tein tämmöisiä löytöjä eurolla!


Tuon tartaaniruutuhameen merkki on Misstex. Aluksi mietin, että miten nimi kuulostaa niin tutulta, mutta Suomessakin on toiminut Misstex Oy, joka on perustettu 1960-luvulla. Tuo väriyhdistelmä on todella klassinen ja tämä kuosi kestää aikaa. Hame avautuu täysin edestä, eikä siinä ole vetoketjuja. Ylhäällä edessä kiinnitystä tukee vyö. Hameen malli on kaunis, sivuille avautuu tuollaiset viistovekit.



Molemmat löydöistä, hame ja pusero, ovat päässeet jo käyttöön töissä. Ruutuhamettahan voisi pukea vaikka millä tavoin, mutta kyllä se vaan näyttää hyvältä tuon muutoin mustan asun kanssa! Asiasta toiseen, kuvassa minulla on Samaskorun puiset timattikorvikset ja en ymmärrä, mikä korviani tällä hetkellä vaivaa! Minulla on nimittäin tipahtanut ja hävinnyt todella suureksi harmikseni useampi iso korvis viime aikoina. Ensin hävisi Iilan lempparikoruni. Molemmat olivat vain tippuneet korvistani jossain kohtaa ja toisen etsiessäni jopa löysin lapsen harrastupaikkaa kolutessani. Toista ei löytynyt. Myös eräs Samaskorun musta muovikorvis tippui ja eilen hävisi tuo timantti. Oikeasti. Ei ole ennen ollut tällaista ongelmaa! Nyt minulla on vain yksittäisiä korviksia kaikista lempparikorviksistani. Iilaan ajattellin olla yhteydessä, valmistaisivatko he minulle vain yhden korviksen kadonneen tilalle. Muiden suhteen täytyy kai vain käyttää eriparikorviksia, sitäkin olen jo tehnyt.




Tässä näkyy sitten tuo Chixin tummansininen pusero. Puserossa on todella hieno malli ja leikkaus, joka ei kokonaan tässä kuvassa näy. Ihastuin erityisesti tuohon kauluksen malliin ja noihin erikoisempiin nappeihin, jotka ovat kuin korut itsessään. Tämä on melko lyhyt pusero ja helmassa on kevyesti peplum-tyypinen ratkaisu. Töissä puin puseron kanssa tuon Vilan kynämallisen mustan tekonahkahameen. Se on ollut minulla jo vuosia, todella hyvä perushame. Sitä ennen minulla oli samanlainen toiselta merkiltä, mutta sen kuluessa puhki hankin tuon Vilan hameen tilalle.


Tiedättekö, jos rehellisiä ollaan, minulla oli kolme postausta tälle viikonlopulle jo varusteltuna. Tapahtui sitten niin, että olimme muuttoapuna ja minuun iski siellä järjestelykärpänen. En ole tehnyt mitään muuta kotiuduttuani, kuin käynyt läpi tavaroita, raivannut, siivonnut ja siirrellyt huonekaluja. Nyt alkaa pikkuhiljaa olla jo joku järjestys kotona (eikä kaaos), mutta paljon on vielä tehtävää. Vaatteita pitäisi käydä läpi vielä... Hankalaa, kun tykkään jokaisesta mekostani ja vaatekappaleestani, ja käytänkin niitä, mutta niitä on silti liikaa. Kirppikselle menee siis myyntiin osa ja ennen sitä vilauttelen niitä instagramin tarinoissa, joten mikäli kiinnostaa, kannattaa olla siellä kuulolla. Ajatuksena on taas vain, että vaatteet vaihtavat omistajaa.

Töissä on ollut pitkää päivää ja paljon tekemistä. Blogin aloittamisen vuosipäiväkin vain mennä viipotti ohitse siinä sivussa. Ajattelin tuossa vuodenvaihteessa vähän korjata tätä asiaa ja pistää arvontaa pystyyn, siitä enemmän sitten myöhemmin. Joulunodotus meillä kotona vain tiivistyy ja tänään koristelimme kuusen. Blogia aloittaessani alettiin myös olla joulutunnelmissa ja ensimmäisissä julkaisuissa kerroin haaveestani omistaa joskus gramofoni torvella. No, tämä haave ei ole vielä toteutunut, mutta muutosta saimme vinyylilevysoittimen ja olen niin onnellinen siitä! Soittimessa on myös cd- ja kasettitoiminnot. Tänään kävimme jo kirpparilta ostamassa pari levyä soittoon, saimme tosin soittimen mukanakin aika nostalgisia 1980-luvun levyjä. 

Juuri nyt kirjoitan tätä tekstiä istuen kiikkutuolissamme ja katselleen kaunista joulukuustamme, edessä seisoo myös uusi musiikin lähde. Ajattelen, että olen ihan todella onnellinen juuri nyt. Kuvittelen samalla, että voisin nähdä itseni hyvinkin istumassa tässä samaisessa kiikussa vanhana mummona kuunnellen vanhoja svengaavia levyjä, katsellen ikkunasta kaukaisuuteen, siemaillen lasista ehkä välillä sherryä (en kyllä sitä edes juo, kuuluu mielikuvaan - ja kuka tietää mummona!). Päälläni on lempi vintagemekkoni ja välillä otan muistikirjani esille, raapustan siihen runon. Kyllä, tuossa mielikuvassa voisin itseni nähdä, hyvinkin.
Onnellisena silloinkin, tyytyväisenä siihen, mitä on.
No, mitä tämän hetken ja tuon mielikuvan väliin mahtuu - sitä ei tiedä kukaan.
Onnellisuus on ihana voimavara, unelmat vie eteenpäin.
 
Tulossa on siis lähipäivinä ne kaksi jo valmisteilla olevaa postausta.
Joulua kohden, iloa viikkoosi!

-Tiina



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo