Vuosikymmenen viimeinen viikonloppu - Helsinki ja Kämp

Tämän vuosikymmenen viimeinen viikonloppu kului minireissussa Helsingissä aikuisten kesken. Varoituksen sanoina jo heti tähän alkuun, että tässä julkaisussa on sitten enemmän kuin ihan vain pari kuvaa. Helsingissä yövyttiin "unohtumattomassa ja ylellisessä" Hotel Kämpissä. Lauantaille oli varattu pöytä panimoravintola Bryggeristä, mutta muita suunnitelmia ei lyöty lukkoon ennen lähtöä. On parempi lähteä (varsinkin lyhyelle reissulle) ilman liian ahtaaksi tehtyjä aikatauluja, näin ainakin itse ajattelen. Voi mennä sitten fiiliksen mukaan ja tehdä mikä hyvältä tuntuu. Nykyisin kaikki tietokin paikoista löytyy niin nopeasti ja helposti.


Matka taitettiin junalla ja lähtö oli jo ennen seitsemää. Junassa tuli sitten vasta nautittua aamupala ja tuo puuro+kahvi+mehu-yhdistelmä on kyllä toimiva. Sekä meno- että paluumatkan junat olivat aikataulussa ja täytyy antaa iso kiitos paluumatkan konduktöörille, joka pelasti päivän! Oli sattunut sähläys lipuissa ja hän ystävällisesti hoiti homman niin, että siitä ei koitunut kenellekään mitään ylimääräistä stressiä tai mielipahaa. Ja on se vain tuo junalla matkaaminen helppoa, ei ole kuin kyydissä istua.



Ensimmäisenä Helsingissä tuli käytyä parin kohteen tsekkauksen jälkeen syömässä Naughty Burgerilla, missä tuli käytyä jo ensimmäisen kerran kesällä. Tuli otettua ihan sama burgeri kuin viimeksikin - bacon jalopeno. Tällä kertaa paikassa ei ollut ruuhkaa, toisin kuin viimeksi, vaikkakin tilauksia lähti matkalle koko ajan.






Burgeroinnin jälkeen suunta otettiin Kämp hotellia kohti tiedustelemaan olisiko huone jo mahdollisesti vapaa ja ainakin toiveissa oli jättää laukut odottamaan hotellille sisälle kirjautumiseen saakka. Kämp on hieno ja arvostettu, siihen liittyy omanlaisensa mielikuva ja vähän etukäteen tuli pohdittua, osaako sitä oikein ollakaan niin hienossa paikassa ja millainen hotelli oikeasti sitten on kyseessä. Odotukset toki olivat korkealla. 

Huone ei ollut vielä vapaa, mutta laukut saimme jättää ja tunnelma oli kuin vanhassa elokuvassa, kun laukut vain pyydettiin jättämään sijoilleen ja annettiin lappu, jolla ne voi noutaa. Hotellin työntekijä vei laukut niiltä sijoiltaan säilytykseen. Laukkuvapaina lähdettiin nauttimaan lumettomasta ja aurinkoisesta pikkupakkassäästä Kämpin ympäristöön. Sijaintihan hotellilla on upea ja sen myös huomasi siitä, kuinka paljon siellä oli majoittumassa turisteja. Kämpin ympärillähän sijaitsee kaikki merkkiliikkeet Louis Vuittonin jonoja myöten.




En kuitenkaan lähtenyt hotellilta merkkiliikkeisiin vaan omaan henkilökohtaiseen mielipaikkaani, eli kirppikselle. Tai tarkemmin ottaen Fredrikinkadun Uffille, missä kävin kesälläkin. Tämä kyseinen Uffin liike on kyllä kiva, siellä varmaan saisi kulumaan aikaa vaikka millä mitalla. Ihastuin melkein heti upeaan käsityönä valmistettuun takkiin ja kahteen vintagemekkoon. Otin sovitukseen myös harmaan villakankaisen housuhameen, mutta se ei lähtenyt mukaan saakka.



Uffin ja muun kiertelyn jälkeen hotellihuone olikin jo vapaana. Miljöö Kämpissä on kyllä ainutlaatuisen kaunis, varsinkin, mikäli pitää historiallisesta ja koristeellisesta sisustuksesta. Huonekin oli kaunis ja oma lempparini (kylpyammeen lisäksi) oli tuo nurkan nojatuoli!





Huoneessa tuli sitten ihailtua heti Uffin löytöjä sekä korjailemaan toista mekkolöytöä, jonka hihoissa ja helmoissa oli osittain saumat antaneet periksi. Hetken etsiskelyn jälkeen löytyi hotellihuoneesta kaivattu sewing kit eli ompelutarvikerasia. Heti hyötykäyttöön.


Mikä lie rakkaus vihreään iskenyt Uffikierroksella, mutta molemmat mekot ovat siis kyseisen värin eri sävyjä. Yllä näkyvä mekko on Siro-puvun (Lahti) leninki, jota täytyi vähän paikkailla. Mekko maksoi 12 euroa. Sen pukukoru kauluksessa on kaunis yksityiskohta, mutta siitä on alkuperäiset koristekivet aikojen saatossa lähteneet irti. Menee kauniisti ilman korukiviäkin, mutta otan ehkä projektikseni löytää ja liimailla siihen uudet. 

Toinen mekoista on upeana käsityönä tehty mekko, veikkaisin 60-lukua. Mekko on malliltaan yksinkertainen, mutta napit hihoissa ovat hieno yksityiskohta. Tämän mekon hinta oli kymppi. Vihreiden mekkojen lisäksi ostin myös Atelier Kauno Kapan upean ruudullisen pitkän takin. Takki on painava ja todella lämmin. Uskomattoman hienoa käsityötä. Takilla hintaa oli 26 euroa. Pohdin Uffin jälkeen ääneen sitä, että nämä kaikki upeat löytöni maksoivat vähemmän kuin jokin yksittäinen takki (joka ei ehkä yhtä kautta kauempaa kestäisi)  jossain ketjuliikkeessä.



Pöytävaraus Bryggeriin oli seitsemäksi ja lounas burgerilla (jonka söin yhdentoista maissa) selvisi enemmän kuin hyvin iltaan saakka. Ennen illanviettoon lähtöä tuli tietenkin muun muassa kylvettyä ammeessa, se on kyllä luksusta, kun harvoin pääsee nauttimaan. Ennen Bryggeriä tuli otettua lasilliset Kämp barissa ja täytyy myöntää, että tuosta kokemuksesta jäi huonoin maku koko Kämpistä käteen. Paikka on upea, juomissakaan mitään vikaa - mutta palvelu. Tarjoilija oli todella ylimielinen ja huuteli kovaan ääneen omia ja työkavereiden työvuoroja asiakkaiden kuullen, puhe oli kaikkea muuta kuin mitä tilanteeseen sopivaa. Palvelukin oli päälleliimattua ystävällisyyttä. Tästä annoimme palautetta myös Kämpiin palautekyselyissä.



Bryggerille oli hotellilta lyhyt kävelymatka ja oluen ystäville paikka on hyvä kohde. Ravintola ylitti odotukset ja kaikki toimi - ruoka, juoma ja palvelu. Oluiden maistelukattaus oli kiva ja tuo vatiannos sisälsi kaikkea kivaa. Huomattiin, että paikassa burgerit olivat useimman suosiossa. Meillä tuossa annoksessa oli erilaisia makkaroita ja lihaa. Jälkiruoaksi otin Red velvet kakkua ja suklaisen Imperia Stout- jäätelön kera. Syödessä mietittiin seuraavaa siirtoa ja tarjoilijakin ystävällisesti kertoi omia kokemuksiaan ja suoritteli, mistä lähialueella voisimme tykätä.




Öinen Helsinki oli kaunis. Jouluvalotkin pääsivät oikeuksiinsa. Ruokailun jälkeen suunnattiin maineikkaaseen Pataässään Karaokelle ja valinta oli kyllä aivan nappiin. Oli hauskaa ja sai nauraa ihan kunnolla. Hauskinta oli huomata, että koko maailman kirjo (baarien ydin) oli edustettuna tuossa paikassa. Oli aivan sama oliko Helsingissä - vai olisiko ollut Joensuun lähiökuppilassa. Ainoa erottava piirre oli positiivisuus. Oli hauskaa laulaa, kun kaikki oli kaikkien laulujen aikana hengessä mukana. Ei ollut aluksi juurikaan jonoa, joten tuli laulettua melko montakin veisua. Tunnelma oli melko katossa, kun vedin Boney M:n Daddy cool, hahhah. Mahtavaa oli kyllä. Pataässän jälkeen kello oli puolen yön paikkeilla ja tuli sellainen fiilis, että tämä on hyvä jättää nyt tähän ja painua nukkumaan sekä mennä kivalla fiiliksellä aamulla Kämpin aamiaiselle.



Kämpin aamiainen oli ehkä parasta hotellikokemuksessa. Pöytiin ohjattiin ja valmiiksi niihin tarjoiltiin oman valinnan mukaan kahvia tai teetä. Kahvi oli todella hyvää. Myös kesällä vierailemassamme Tornissa oli sama käytäntö, eli kahvi valmiiksi pöytään. Tilasimme omeletit ja keräsimme lisäksi muita herkkuja aamiaispöydästä. Otin kasviksia ja sämpylää, pähkinöitä ja söpön pienen kipon puuroa. Myös Tyrnishotin otin ja se oli kyllä hyvä. Aamiainen oli kaikenpuolin herkullinen ja paikka kaunis, tunnelma kiireetön ja rauhallinen, palvelu ensiluokkaista. Tuntui myös, että olimme varmaan tuona hetkenä ainoat suomalaiset paikalla. Turisteja on paljon.











Ennen kotimatkaa jätimme jo laukut hotellin palveluun ja suuntasimme tuliaisia ostamaan sekä vain nauttimaan kiireettömästä kävelemisestä ja paikkojen ihastelusta. 
Mitä ajattelen Kämpistä...
Paikka on kaunis, sijainti hyvä (jos kulkee junalla ja/tai on tullut shoppailemaan) ja palvelu on erinomaista. Omistuista oli, että illanvieton aikana huoneessa oli käyty avaamassa peti ja järjestelemässä meidän henk.koht. tavaroita "nätisti". Minun aamutakkini oli muun muassa aseteltu sängylle kauniisti. Tämä oli outoa, ja vähän huvittavaa - mutta hyvää palvelua. Kaikki kylpyhuonetuotteet ja vesipullot olivat tässä välissä myös uusittu. Miinuksena oli se, että vessasta puuttui bideesuihku. Valot eivät toimineet kaapeissa, syttyivät ja sammuivat miten halusivat, mutta tämä nyt ei elämiseen sinänsä vaikuttanut. Astiakaapin johto oli vaarallisesti rikki, siitä olisi huolimaton voinut saada sähärit. Kylpytakit aiheuttivat hilpeyttä, koska ne olivat ihan fine normaalipainoiselle lyhyelle ihmiselle. Jos olet yhtään pidempi, ne peittävät juuri ehkä kannikat - siitä sitten se päällä vain Kämp Spahan kulkemaan. Ehkäpä pyytämällä olisi saanut isompia kokoja. Plussaa oli se, että huonevarustelusta löytyi viini- ja skumppalasit, ettei muiden hotellien tapaan tarvinnut siitä hammasmukista juoda. 
Kaiken kaikkiaan, huone huoneena, ei ollut erityisempi kuin muut hotellihuoneet. Jos ajattelen sitä, mitä huoneesta maksoin. Miljöö ja palvelu muutoin toimi. Ei jäänyt, valitettavasti, sellainen fiilis, että tänne haluan palata. Mikäli vertaan Tornin vierailuun kesään, tykkäsin siitä enemmän. Tämä kuitenkin on vain oma mielipiteeni. Varmasti halutessaan kokea todellista luksusta, on Kämp varmasti siihen oikea valinta.






Illanvietossa minulla oli Siro-puvun mekko ja kotimatkalla se toinen vihreä leninki, sekä oston jälkeen koko ajan se ruutukuvioinen takki. Sunnuntain sää oli lämpimämpi, mutta todella tuulinen. Tuo vanha uusi takki suojasi todella hyvin viimalta.

Reissu kaikkinensa oli sellainen, että kyllä näillä jaksaa luopua tästä vuosikymmenestä ja siirtyä hyvillä mielin kohti uutta. Koska blogille tuli joulukuussa ensimmäinen vuosi täyteen ja siirrymme uudelle vuosikymmenelle, huomenna starttaa arvonta, johon voi osallistua täällä tai instagramissa. Arvonnan palkinto selviää huomenna, joten pysyhän kuulolla! 

Onko vuodenvaihteen suunnitelmia? Aiotko tehdä lupauksia? 
Millä mielin uuteen vuoteen?

-Tiina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo