keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Excuse me ! Are you a popstar?

Kävin tänään vierailemassa työni puolesta Taitajat 2019 - tapahtumassa ja vierailuni ajan ulkona oli ihan pikkuinen kesäsade! Vettä tuli oikeasti kuin saavista. Sisällä Joensuun areenassa (tapahtuma oli myös areenan ympärillä eri pisteissä) vallitsi melko trooppinen keli. Tapahtumassa olin itse ensikertalainen ja täytyy sanoa, että oli mielenkiintoista katsoa itseään ympäröivää uskomatonta osaamista ja taitoa eri aloilla sekä ihailla käden jälkien tulosta. 

Autolle kävellessäni ja kotiin lähtiessäni kastuin aivan totaalisesti. Jalassa olleet loaferit saattoivat nähdä viimeisen matkansa... katsotaan kuinka käy! Viime viikonloppuna oli upeat aurinkoiset keväiset ilmat ja silloin tuli lasten kanssa vierailtua Joensuussa ensin Mukulakadulla ja Hilmassa, minkä jälkeen söimme ekat jäätelökioskin tötteröt. Ihan ei mennyt niin kuin strömsössä, nuorimman suklaapallo tippui heti maahan ja keskimmäinen ei pitänytkään mansikkavaniljasekoitus pehmiksestään. Syönnin jälkeen oli mekot, tukat ja kaikki mahdollinen jätskituhruissa - mutta se on elämää se. Lopuksi kaikkia nauratti ja todettiin, että olipa kivaa kaikesta huolimatta.
Minulla oli päälläni Fidasta vastoittain ostamani aivan ihana vintagemekko! Mekko on Caterina Design of Finland mekko. Hame on ihana röyhelömäinen ja kauluksessa on solmittavat nauhat. Mekon myötä kaappini tuli todella harvinaista violettia väriä- Se on ainoa väri, jota minulta löytyy todella vähän. eipä oikeastaan ollenkaan. Mukulakatu Joensuun keskustassa Carelicumissa on kyllä huippu paikka, lapset viihtyy joka kerta. Itsestäkin on hauska seikkailla vanhanaikaisessa miljöössä. Liput ovat edulliset, koska museoihin ja näyttelyihin pääsee halutessaan samaan hintaan. Mukulakadulla voi niin lapset kuin aikuiset vetää vaikka roolivaatteet päälle ja antautua mukaan leikkiin. Minä sovittelin taas hattuja innoissani, mutta punaista huikeaa mekkoa en päälleni pukenut - vaikka mieli kieltämättä vähän tekikin!


Pohjois-Karjalan museossa Hilmassa on koko kesän ajan Mukulakadun vieressä alakerrassa valokuvanäyttely. Näyttely on nimeltää Excuse me ! Are you a popstar? ja sen kuvat on ottanut Stefan De Batselier. Alla näyttelystä otteita ja kuvien henkilöt eivät juuri esittelyjä kaipaa.

Valokuvanäyttely oli hieno, pidin siitä kovasti. Yllä näkyy tuon päivän asu melkein kokonaisuudessaan. Mekon kanssa tuo Creamin sininen jakku ja tuo italialainen ruskea pikkulaukku tuli samalta reissulta mukaan kuin Caterinan mekkokin. Alla on kuvia sovitustilanteesta Fidassa, niissä mekko näkyy koko kauneudessaan. Oli ehkä vähän meikäläisen tuuria, että löysin monta ihanaa juttua ja sitten kassalla myyjä sanoo, että "huomenna ja ylihuomenna on kaikesta -50% pois". No, edullistahan tuo kirppistely on joka tapauksessa kukkarolle. Hankin Fidan ns. jäsenkortin, jota näyttämällä saa aina vaatteista ja asusteista alennusta, kun summa menee yli 20 euroa. En ollut ennen kuullutkaan moisesta.


Olemme saaneet nauttia ihanista keväisistä päivistä viime aikoina, mutta nyt on sitten sateiden vuoro. Ensi viikon jälkeen alkaa loma ja melkeinpä heti siitä lomareissu, toivotaan auringon paistavan silloin edes jonkin verran! Ihanaa viikon jatkoa!

-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti