torstai 16. toukokuuta 2019

Kesää kohti

Hei vaan pitkästä aikaa! Viime viikkoina olen tehnyt töitä paljon ja illat olen koomaillut jaksamatta aukaista konetta kirjoittaminen mielessä. Ajattelin tämän viikon alussa, että ensi viikolla jo helpottaisi - mutta tänään tsekattuani kalenteriani taitaa tahti jatkua kovana lomaan saakka. Loma alkaa kuun vaihtuessa ja lähdemme melkeinpä heti reissuun hetkeksi.

Siksi on ollut siis hiljaista blogin puolella, instagramia olen yrittänyt päivittää tasaisesti. Juttuja on paljon varastossa ja välillä kuvianikin rollatessa huokaan sitä, että milloinhan sitä taas ehtii ja jaksaa. 


Tänään kotiin tullessa todettiin, että viimeinenkin luminökäre on sulanut pihasta - jee! Piha on hiljalleen herännyt kesään ja tyttöjen kanssa joitain siemeniä kylvettiin jo yhdessä. Täytyy kyllä sanoa, että pihahommat ovat jääneet aivan retuperälle... Viikonloppuna pitää alkaa niitä katselemaan. 

Muistan viisi vuotta sitten ensimmäisenä keväänä nykyisessä kodissamme (vanha pieni omakotitalo) oli hauskaa seurata mihin kaikkialle pompsahtelee kukkia. Siellä täällä (hyvin epäloogisissakin paikoissa) on kevätkukkia istutettu ja pikkuhiljaa olen niitä siirrellyt ja osan olen jättänyt niille sijoilleen. Tänä keväänä kaikki kukat eivät ole edes kukkineet, syy lienee sen takatalven ehkä. 

Äitienpäivän vietimme Kiteellä, missä oli tuolloin upea sää. Lapset viilettivät innoissaan t-paidoissaan leikkipuistossa. Kävimme lauantaina kätköilemässä ja täytyy sanoa, että tuo harrastus vie kyllä mielenkiintoisiin paikkoihin ja saa harrastamaan aivan uudenlaista lähimatkailua. 


Vaikka töitä on ollut viime viikkoina paljon, olen nauttinut uudesta työstäni. Alla näkyy Joensuun Linnuniemi, jossa palaveerasimme tällä viikolla - upea paikka! Meillä on tuolla tapaamisia useamman kerran vuodessa, ei haittaa!

On ollut ihanaa kaivaa vihdoin kaikki kesäkengät, -takit ja -huivit komerosta. Nämä vaaleanpunaiset kukkakoristeiset tennarit ovat yhdet lempparini. Käyvät melkein minkä tahansa kanssa. Instassa hehkutinkin jo, että äitini toi minulle äitienpäiväviikonloppuna muistorikkaan paidan. Hän tekee muuttoa ja siivoa kaappejaan, tuo alla kuvassa takin alta hieman pilkistävä kukkapaita on siis äidin itse ompelema (80-luvulla) ja muistan lapsuudesta, kun äiti piti sitä. Aivan mahtavaa, että perin sen nyt! 
Tänään ehti tauon pitää torilla ja juoda torikaffet. Oli aika kiva ympäristö tehdä töitä, voin kertoa! Työni on melko liikkuvaa ja joskus ainoat tauot ovat autossa ja saatan siellä mutustaa lounasta. Jos ehtii tauon pitämään, on otettava kaikki irti. 

Tämä postaus oli nyt tällaista kuulumisista kertomista. Kävin tänään Joensuun Fidassa ja tein ihania löytöjä -  niistä  juttua jossain vaiheessa. Vinkkinä Joensuun seudulla eläville, Fidassa on huomenna ja lauantaina suuret alet (muistaakseni kaikki -50%). Sinne jäi ihania vintageyksilöitä, eikun kirppislöytöjä tekemään! Lupaan pian aktivoituvani täällä lisää! Kannattaa myös seurata blogin instagaramia. 
Mitä ihaninta perjantaita ja viikonloppua!

-Tiina


2 kommenttia:

 1. Oli jo kyllä aikakin, että viimeiset lumet lähtisi :)
  Aurinkoista viikonloppua, hieman etuajassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, todellakin! :) Kiitos samoin, ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista