sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Kirppislöytöjä - Kirpparilla.fi

Viime kirpparikäynnillä menin keskimmäisen tyttäreni kanssa etsimään Joensuun Kirpparilla.fi-kirpparille hänelle kevättakkia. Nimestä huolimatta kyseessä on siis ihan normi vuokrapaikkakirppis. Tytölle löytyi takki ja itselleni löysin kolme vaatetta sekä Hopeapeili- lehden, josta olen tänne jo julkaissutkin enemmän. Kirpparilta löytyi kaikenlaista semmoistakin kivaa, joka jäi hyllylle odottamaan oikeaa ostajaa. Yllä oleva vaaleanruskea puuvillainen paksukankainen mekko oli ensimmäinen vaate, joka kiinnitti huomioni! Todella kaunis vaate, mutta ei ihan minun tyyliseni - lopulta. Olin kyllä hyvin lähellä ostaa tämän. Mieleeni tuli kuitenkin monta ystävää, jonka tyyliä tämä enemmän olisi. 


Huonekalujen ja esineiden joukossa oli taas niin paljon sellaisia yksilöitä, joilla voisin kotiani somistaa. Meille ei kuitenkaan mahdu juuri nyt yhtään mitään, joten tyydyn vain ihailemiseen. Odotan innolla, että tytöt saavat kesällä leikkimökin ja pääsemme yhdessä somistamaan sitä! Alla olevassa kuvassa oleva pyöreä lasinen astia maksoi 35€. Meillä on vastaavanlainen, vain vielä huomattavasti isompi. Olen saanut sen mummoltani. Mummo kertoi, että se leivottiin muun muassa jouluisin täyteen pipareita. Meillä siinä on tällä hetkellä kuivattuja ruusuja, mutta sille on jo tulevaisuuteen muita ajatuksia ja käyttötarkoituksia. Tämä lääkekaappi oli ihana. Jossain vaiheessa vastaavanlainen olisi ihana saada omaan kotiin. Tuo "ukkineule" oli taas niin ylisymppis ja ihana, että olisin sen varmaankin kotiuttanut, jos en olisi huomannut koin syömiä reikiä siellä täällä. Ihanat värit ja kuviot! Materiaali oli villaa.

Tämän salkun kanssa taistelin tovin. Olisin niin halunnut sen, en kuitenkaan ostanut. Pikkusalkku näyttää vanhalta, mutta oli uudempaa tuotantoa. Vaikka jo keksinkin sille käyttötarkoituksen, silti maltoin mieleni. Tuon mustan (kuvassa näyttää harmaalta) pinkkikoristeisen jakun olisin ostanut, jos se ei olisi ollut niin iso. Upeat yksityiskohdat nappeineen!Tämä hyvässä kunnossa oleva tyylikäs Suomessa tehty Leijona-merkkinen villakangastakki maksoi kympin. Väri oli  oikeasti syvemmän ja lämpöisemmän ruskea. Meinasin ostaa suoraan veljelle kokeiltavaksi, mutta jätin seuraavalle. Kymmenellä eurolla ei ihan joka paikasta noin laadukasta ja hienoa villakangastakkia löydy. Vähän aikaa sitten ostin kirpparilta itselleni pitkästä aikaa täyspitkän hameen, jonka esittelin täällä. Tällä kirpparireissulla iskin silmäni upeaan mustapohjaiseen kukikkaaseen kankaaseen, joka paljastui kokopitkäksi hameeksi. Hintaa hameella oli vain 2,50€. Veikkaisin hametta itsevalmistetuksi vintageksi.  Katsoin hametta kyyneltä jo tiristäen, koska olin aivan sen olevan liian pieni minulle vyötäröstä. Tuon kangas on niin kaunis, uskomaton! Tämä hame on Fidasta löytynyttä hametta kepeämpi, koska tässä ei ole vuorta. Jätin hameen sijoilleen ja jatkoin matkaa. Sitten kuitenkin tulin toisiin aatoksiin, palasin takaisin ja päätin, että kaikesta huolimatta sovitan. Onneksi näin tein! Hame oli minulle sopiva, en tiedä miten sen alkujaan olin niin pieneksi mallannut. Voi sitä iloa sovituskopissa!


Kuvissa kaikenlaisia astioita ja esineitä, joita matkan varrella ihailin. Yllä olevassa kuvassa katsoin tarkemmin tuota punaista kukila varustettua peltipurkkia. Jos hinta ei olisi ollut niin korkea ja purkki vähän paremmassa kunnossa, olisin varmastikin ostanut sen. 
Hameen lisäksi kotiutin kaksi mekkoa. Toinen tuollainen itseommeltu kukkamekko, veikkaisin ysäriä. Toinen on tyköistuva 60-luvun tyylinen mekko, alun perin Seppälän. Tuo kotelomekko on ihana, vielä vain vähän epäröin osaanko enää käyttää näin istuvia mekkoja - ainakaan töissä.
Yllä vielä fiilistelyt iki-ihanasta kukkahameesta! On ollut jo töissä päällä ja en vain voi lakata ihailemasta tuota kuosia. Tätä hametta voi hyvin pitää lämpöisemmillä keleillä, toinen täyspitkä jää sitten niille viileämmille päiville. 

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti