perjantai 19. heinäkuuta 2019

Kesän kirppislöytöesineistöä ja muutama sana kirppiskäyttäytymisestä

Tässä on vierähtänyt päiviä täysin ilman kirjoitushommia. Ne eivät ole luistaneet, koska elämässä on ollut tällä hetkellä niin paljon tärkeitä, stressaavia, asioita pyöriteltävinä. Kirjoittaminen ei ole ottanut tulta alleen, eikä ollut mielessäkään, joten annoin ajatusten ihan täysin levätä siltä osin. Nyt kuitenkin jotkin isoista asioista ovat lähteneet jo rullaamaan ja ajatuksetkin voivat taas fokusoitua toisaallekin. Lyhyesti avaan sen verran, että asumme omakotitalossa ja olemme pohtineet pitkään jäädäkö vai lähteä. Tarvitsemme lisää tilaa ja on täytynyt pohtia kaikenlaisia ratkaisuja asian suhteen. Nyt olemme päättäneet sitten jäädä ja saatu remonttiasiat eteenpäin, ja ajan kuluessa saamme niitä toivomiamme lisäneliöitä. 

Olemme asuneet tässä talossa reilun kuusi vuotta, mikä on minulle pisin aika sitten lapsuudenkodin. Olen muuttanut elämäni aikana todella monta kertaa. Välillä aikuisiällä ei riittänyt edes muutto per vuosi. On ollut ihanaa kotiutua, saada jotain pysyvää. Askel askeleelta tässä nyt sitten edetään talon kohennushommissa. Talo- ja asumisasioiden lisäksi on ollut toinen huoli. Meillä on kohta 10-vuotias saksanpaimenkoira ja sitä on vaivannut parantumaton patti/haava. Eläinlääkärissä kävimme nyt ottamassa näytteet ja viikon kuluessa saadaan kuulla hoitoarvio. Pahimmassa tapauksessa mitään ei ole tehtävissä (jos pahalaatuinen kasvain) ja "parhaimmassa" todennäköisesti hännän amputaatio, olipa sitten kyse hyvälaatuisesta kasvaimesta tai kroonisesta tulehduksesta. Viime eläinlääkärikäynnin jälkeen totuus iski rumasti vasten kasvoja. Tiedän sen, että ennemmin tai myöhemmin - toivottavasti myöhemmin, on aika joka tapauksessa hyvästellä. Se muistojen filmirulla, se vaan pyörii... erityisesti iltaisin.

Tällaisia arkielämän asioita olen siis viime aikoina pyöritellyt mieleni päällä. Tähän postaukseen tarkoituksenani on kuitenkin koota hieman kesän kirppislöytöjä ja erityisesti nyt sitten esineistöä, jota en ole tänne vielä kuvannut. Pyrin välttämään tavaroiden ostamista kirpparilta ihan vain yksinkertaisesti tilapuutteen vuoksi. Tänä kesänä olen kuitenkin joitain poimintoja tehnyt, täsmätavaroita hyötykäyttöön ja muutama ihan-vaan-kun-on-kaunis-hankintoja. Polvijärven Jaanan kirppikseltä ostin nämä Arabian Sirkku-astiat, sokerikon ja kermakon. Minun astiatuntemus on hyvin rajallinen, tunnetuinpia tunnistan ja jotenkin osaan arvottaa, mutta siihenpä se sitten jää. Ihailen todella paljon ihmisiä, jotka heittävät vaan samantien jonkin astian nähdessään sen olevan sitä ja tätä aikakautta, sen ja sen suunnittelijan ja tämän arvoinen. Minulla on vielä vintagevaatteidenkin ajoittamisessa hankaluuksia, onneksi sitä oppii koko ajan lisää. Asiaan palatakseni, ostin nämä astiat ihan vain sen vuoksi, että ne ovat niin söpöt!
Jaanan kirppikseltä ostin myös tämän rottinkisen lastentavaroiden säilytysvaunun. Sen hinta oli viisi euroa ja oli tarvetta saada lapsille jokin säilytyslaatikko vauvanukeille ja niiden tarvikkeille. Yllä kuvassa näkyy kaikki Jaanan kirppikseltä tuolloin mukaan lähteneet jutut ja niihin kuului muun muassa pienemmille tytöille samanlaiset pinkit kesämekot, nostalginen lakana lapsuudesta, keskimmäiselle tytölle prinsessacrocsit ja itselleni mustavalkoinen leomekko.

Minä olen kahvinjuoja ja teetä harvemmin hauduttelen, mutta tuon yllä olevan teetalon ostin kesäisin tekemääni mustaherukanlehtiteetä varten. Kesällä poimin aina pensaistamme lehtiä, silppuan niitä ja hauduttelen teeksi. Tämä oli myös ostos Jaanan kirpparilta. Alla näkyy sitten kassi, jonka kävimme täsmäkäynnillä kirpparilta säilytystilaksi lautapeleille. Se on peräisin Kirpparilla.fi-kirpulta. Meinasimme ostaa vanhan puisen arkun, mutta se oli liian iso. Tuo kassi mahduttaa melko paljon tavaraa sisälleen, eikä vie paljon tilaa. Meillä on hirveästi lautapelejä ja kaikki ei todellakaan tuohon mahdu. Ne kuitenkin mahtuivat, jotka ylimääräisenä pyörivät siellä sun täällä.
Viimeisimpiin löytöihin lukeutuvat tuo kukikas peltirasia ja tuohiastia. Ne löytyivät Kirpparilla kirppikseltä. Peltirasia maksoi muutaman kymmentä senttiä ja on varmaan jokin belgialainen suklaa- tai karkkirasia. Siinä on säilytyksessä nyt korviksiani. En tiedä onko kenelläkään muulla sama ongelma kuin meillä, että eteistä lähimpänä olevalle tasolle kertyy kaikenlaista härpäkettä koko ajan. Tuon tuohiastian ostin sitä varten, että ne epämääräiset tasolle lojumaan ilmestyvät tavarat olisivat siinä. Yllä ja alla olevat astiat ovat täällä jo vilahtaneet. Kuppi on Mikkelin kirppikseltä löytynyt Arcopalin hauska vintagekuppi ja alla oleva erikoisen muotoinen kannu löytyi Joensuun Kierrätyskeskuksen kirppikseltä.


Kesäloman alussa reissusta (Sotkamosta) löytyneet maljakotkin ovat täällä jo näkyneet ja ne ovat olleet koko kesän käytössä. Ylemmässä maljakossa ovat lapseni hoidossa tekemät paperikukkaset ja alemmassa on ollut koko kesän ajan luonnonkukkia.

Olen haaveillut pitkään omasta Napiten ompusta ja Viinijärven kirppikseltä vihdoin sellaisen löysin. Omppu on todella hyvässä kunnossa ja se taisi tulla melkeinpä kaupanpäällisiksi noita vaatteita ostaessani. Tänä kesänä olen muuten tehnyt useamman rintaneulalöydön ja ne ovat olleetkin käytössä. Omppu ei ole vielä ollut koristamassa rintaani. Alla sitten lasten iloa! Löysivät mieleisensä sateenvarjot kirppikseltä, kun kävimme varailemassa omaa pöytää. Ei ole heitä masentaneet enää sateiset kelit vaan viisivuotiaanikin totesi ulkoillessa "sade tekee onnelliseksi". Sateenvarjot maksoivat kolme euroa kappaleeltaan.
Tiistaina alkoi itselläni myyntipöytä ja tavaraa on mennyt jo ihan kivasti. Eilen kävin viemässä lisää tavaraa ja siistimässä paikkaa. Myyjänä ymmärtää sen kuinka toivottavaa ihmisiltä olisi, että he veisivät tavarat oikeille paikoilleen. Sen lisäksi tärkeämpää itse asiassa olisi vielä se, että miten ne tavarat asetellaan. Jos nyt sattuukin viemään väärälle paikalle, ei ryttäisi tuotetta jonnekin piiloon ja nurkkaan, vaan laittaisi nätisti esille. Tavaroiden myyminen on muuttanut itseäni asiakkaana. En myllää toisten tavaroita, nostelen tippuneita ja todellakin vien itse esimerkiksi sovitukseen ottamani vaatteet takaisin paikoilleen - ja nätisti. Paikallamme oli eilen erinäisiä toisten tavaroita, hintalappuja oli hävinnyt ja vaatteita vain runtattu sinne sun tänne. Vein paikalle eksyneet tavarat oikeille paikoilleen, lisäsin uudet hintalaput ja laitoin tavarat järjestykseen. 

Varastamiseen olen melko vähän törmännyt. Siihen olen törmännyt, että myymiäni tuotteita jälleenmyydään kovalla hinnalla. Se ei sinänsä minua oikeastaan edes haittaa. Myyjä on maksanut tuotteesta ja nähnyt vaivan jälleenmyymiseen. Toki ennemmin toivoisin, että myymäni tavarat toisivat ostajalle sitä oikeaa löytämisen iloa. Pidän edulliset hinnat, koska itselleni tärkeintä on kierrätys. Varastamisen sijaan olen törmännyt lappuvaihdoksiin. Ihmiset vaihtavat edullisemman samankaltaisen tuotteen hintalapun kalliimman kanssa. En kyllä itse voisi ikinä pitää kaapissani huijattua tai varastettua esinettä. Se huutelisi sieltä jatkuvasti omalletunnolleni. No sitten on vielä tyypit, jotka rikkovat tavaroita, mutta eivät kanna vastuuta asiasta. Rikotaan vaatteita, leluja ja astioita, sitten vain kadotaan vähin äänin paikalta. Itse olen ostanut lelun, jonka lapseni on vahingossa kirpparilla rikkonut. Tässäkin taas luontoni ei anna periksi. 

Pääsääntöisesti omat kirppismyyjän kokemukseni ovat vain positiivisia. Laputtaminen (eli hintojen laittaminen tuotteisiin) on tympeää puuhaa, mutta siinäpä se työläin vaihe oikeastaan. Kirpparilla.fi- kirppiksen hyvä puoli on reaaliaikainen netissä seurattavissa oleva myynninseuranta. Voin siis kätevästi tarkistella kotoa käsin, mitä on mennyt. Viikon aikana käyn yleensä muutaman kerran paikkaa katselemassa, siistimässä ja viemässä uutta tavaraa. 

Tällaisia esineitä on tullut tänä kesänä haalittua ja myyjänä jatkan vielä ensi viikon maanantaihin saakka. Millaisia kokemuksia itselläsi on kirppismyyjänä ja/tai -ostajana edellä mainitsemiini asioihin liittyen? Kiinnitätkö huomiota asiakkaana myyjän näkövinkkeliin ja onko myyjänä tullut millaisia negatiivisia/positiivisia kokemuksia kirppistelystä?

-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti