tiistai 30. heinäkuuta 2019

Syksyn värejä - koko asu kirpparilta

Ei tänään uskoisi, että lauantaina oli kesän kuumin hellepäivä. Ilmassa väreilee syksyinen fiilis. Rakastan kaikkia vuodenaikoja, mutta syksystä pidän eniten. Syksypukeutuminen ja sen värit ovat lemppareitani, rakastan kirpeää viileyttä ilmassa sekä hämärtyviä iltoja. Pidän siitä mielikuvasta, että katson ikkunaan piirtyviä sadepisaroita ja tuulessa hulmuavia puita sisältä käsin kahvikuppi kädessäni ja villasukat jalassani. En tiedä johtuuko myös ammatistani se, että minulle syksy on uuden alun aikaa, joka vuosi. Saan syksystä valtavasti energiaa. 

Vaikka ollaan vielä heinäkuun puolella ja nautitaan kesästä, tämä päivä antoi säänsä puolesta luvan pukea päälle syksyisemmän asun. Koko asu on kirpparilta, aivan koko asu - vain korvikset ovat VintagEija´silta. Yritin laskeskella asun rahallista arvoa, mitä se on minulle maksanut. Aivan precis tarkkoja hintoja en kaikista vaatekappaleista enää muista, mutta alle 15€ se kuitenkin on kaikkinensa kustantanut. Kaikki osaset ovat maksaneet 1-4€ kappaleeltaan. Hattu ja laukku ovat olleet minulla jo vuosia, samoin kengätkin ovat useamman vuoden vanhat. Vaatteet taas ovat kuluneen vuoden aikana hankittuja. 
Tuo hattu on villaa ja Englannissa valmistettu, vintagea. Laukku on myös vintagea, materiaali on nahkaa ja se on valmistettu Suomessa. Kengät ovat alun perin Tamariksen ja niiden materiaali on laukun tavoin  nahka. Nuo kengät ovat lähellämme jokin vuosi takaperin toimineelta kesäkirppikseltä ja ne maksoivat euron. Todella nätit ja laadukkaat kengät. Kyseisellä kirppiksellä melkein kaikki lähti eurolla mukaan ja tein sieltä muutaman aivan uskomattoman löydön. Muun muassa tämä Kaisu Heikkilän mekko on kyseisestä paikasta eurolla ostettu. 


Pusero on ysärituotantoa, sen ruusukuvio ja värit viehättävät omaa silmääni kovin. Neuletakki ja hame ovat tuoreempia löytöjä tältä kesältä. Olen koko kesän käyttänyt melkeinpä yhtä laukkua, jonka osti Joensuun Fidasta. Tänään sentäs vähän toinenkin laukku pääsi tuulettumaan. Torstaina palaan töihin ja sitten pienet laukut vaihtuvatkin useimmiten isompiin työkasseihin. Huomisen viimeisen lomapäivän aion viettää täysin poissa somesta perheen kanssa. Hyvillä fiiliksillä, akut latautuneina  ja innokkain mielin lähden torstaina töitä kohti. 

Todella harvoin päälläni enää nään kaupasta uusina ostettuja vaatteita. Jos niitä on, useimmiten ovat nekin jo vanhoja. Pyörittelin päässäni vähän ajatusta siitä, että seurailen tuleeko tästä syksystä eteenpäin vuoden aikana ostettua yhtään uutta vaatetta (toki alusvaatteita ja sukkia en tähän laske mukaan...). 

Mikä on suosikkisi vuodenajoista? Rakastaako joku muukin kanssani syksyä?

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti