perjantai 30. elokuuta 2019

Pieni sydän Second hand - Marimekon sulkapaita

Blogin perustamisen yksi parhaita seurauksia on ollut samanhenkisiin ihmisiin ja toisiin bloggaajiin tutustuminen sekä tietouden lisääntyminen eri käytettyjen vaatteiden myyjistä. Yksi blogin kautta tullut tuttavuus on Pieni sydän second hand. Löydät liikkeen facebookista ja instagramista. Liike sijaitsee Helsingissä Kaarlenkadulla. En viime Helsingin reisulla ehtinyt käydä liikkeessä, mutta ensi kerralla tulen vierailemaan siellä varmasti.

Pieni sydän Second hand myy vintagea suurella rakkaudella. Vaikken päässyt liikkeeseen, sain ostettua sieltä tässä postauksessa näkyvän kauniin Marimekon pellavapaidan. Bongasin paidan liikkeen instagramin kuvista ja kyselin perään. Lisätietojen ja kuvien perusteella tein ostopäätöksen ja tilasin paidan. Liike postittaakin nyt tuotteita, joten mikäli et pääse itse kauppaan - tämmöinenkin vaihtoehto on. 
Minulla otti aikansa ennen kuin ostin ensimmäisen kerran Marimekkoa. Muistan joskus sellaistakin sanoneeni, että ei minun päällä ikinä. Siis Marimekko on hieno suomalainen yritys, arvostan, ei ole kyse siitä. Kyse on enemmänkin tyylistä. En nuorena kokenut koskaan yhtään omakseni kuoseja. Unikot ovat edelleen kyllä ehdoton nou, nou. Ostin ensimmäisen Marimekkoni vasta viitisen vuotta sitten. Sen jälkeen olen pikku hiljaa huomannut sen kuin vaivihkaa ujuttauttuneen kaappiini.

Marimekkovaatteideni uusin lisäys on siis tämä Mika Piiraisen ruskean sävyinen sulkakuvioinen pellavapaita. Paita on osoittaunut mitä parhaimmaksi työpaidaksi syksyisiin vielä lämpimiin päiviin. Kaunis yksityiskohta on nuo solmittavat nauhat. Pusero on yksinkertainen ja ajaton, ruskea sitten on yksi lempiväreistäni. Se on ollut sitä muuten varmaan melkein läpi elämäni. Hiukseni ovat muuten nyt ihan sitä omaa sävyäni. Aika punertavahan tuo nyt sitten kuitenkin on, nuorempana värini oli vaaleampi, enemmän kultaisen vaalea. Nyt se on tuollainen punaisen vaaleanruskean sävyinen. Olen onnellinen, kun pääsin takaisin omaan väriini ja pois värjäämiskierteestä. Huomasin muuten viime leikkauksen jälkeen senkin, että suora otsis ei ole minun juttuni. Sain älyttömästi palautetta siitä, miten hyvin leikkaus ja silloin räikeämpi sävytetty punainen sopi minulle. En vain kerta kaikkiaan osaa pitää suoraa otsista. Viisto-otsis voisikin olla se juttu, koska sivuunhan tuon otsatukan tuosta olen koko ajan vaistomaisesti lykkinyt. 

Käyhän tutustumassa Pieni sydän Second hand -liikkeeseen, jos et ole sitä jo tehnyt. Tunnustaako täällä kukaan muu samansuuntaista suhtautumista Marimekkoon? Ikä(kö) teki tehtävänsä vai löysinkö vihdoin sieltä ne itselle sopivat jutut, mene ja tiedä.

-Tiina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti