Lähimatkailua - Kammarin ja Jaanan kirppikset

Tänään on kesäkuun viimeinen päivä ja kuu vaihtuukin nyt melkoisessa myräkässä, ainakin täällä päin. Olen lukenut paikallisryhmistä, että muualla on lähitienoilla ollut jo sähköt poikki useammassa paikassa. Jännitystä elämään, siis. Kesäkuu on ollut upea kaikessa lämmössään ja aurinkoisuudessaan! Tämän päivän sade (taitaa olla kesän ensimmäinen) tuntui itse asiassa jo ihan hyvältä. 

Tuossa aurinkoisina päivinä vietin tyttöjen kanssa lähimatkailupäivän ajellen Viinijärvelle ja Polvijärvelle, vierailimme samalla reissulla äitini luona. Tuohon reissuun sisältyi kaksi kirppiskäyntiä. Ensimmäisenä piipahdimme Viinijärven SPR:n Kammarin kirppikselle, mikä on vintagevaatteiden rakastajan unelmapaikka. En ole vieläkään päässyt käymään siellä ihan yksinäni ajan kanssa, mutta en tiedä kuinka "pahasti" siinä sitten kävisi, mikäli saisin koluta koko paikan läpi. 

Olisin halunnut kuvata teille kaikkea ihanaa Viinijärveltä Kammarista. Siellä oli melkein yksi rekillinen kokonaisuuksia, joissa oli hame ja pusero tai mekko ja jakku tai muuta vastaavaa. Näillä kokonaisuuksilla oli hintaa alle kymmenen euroa. Yksi pinkki kokonaisuus houkutti aivan älyttömästi, mutta jotenkin sain pidettyä järkeni ohjailemassa ostoksia. Alla oleva Arolan pusero oli myös nätti ja sille ei jäänyt hintaa juuri mitään. Se jäi vielä odottamaan uutta omistajaansa.

Arolan pusero

Pusero ja hame kultaröyhelöin - kuinka ihana!


Kammarista ostin tämän jakun, jota äitini ihasteli mennessämme myöhemmin hänen luokseen. Hän sanoi, että hänellä oli ollut joskus samanlainen. Minulla on yksi samantyylinen jakku, mutta lyhempi ja hieman eri mallinen. Pohdinkin siksi voinko ostaa tätä. Jakku oli kuitenkin niin tyylikäs ja koska olen käyttänyt jo omistamaani samantyylistä jakkua paljon, ostin tämänkin. Jakku on suomalaista tuotantoa.

Kammarista löysin myös jo pitkään haaveilemani housuhameen! Olen kauan metsästänyt moista, mutta tuloksetta. Mikään ei ole parempaa helteisenä päivänä, oikeasti. Muutoinkin käytännöllinen pyöräillessä ja ulkoillessa, melkein kuin hame ilman liian ylös hulmuavan helman vaaraa. Itse asiassa housuhame vaatteena kertoo naisten matkasta historiassa housujen käyttäjiksi, kannattaa lukea lisää aiheesta täällä ja täällä. Ylen artikkeleissa kerrotaan kuinka naisten housujen käyttö yleistyi. Jakun ja housuhameen lisäksi löysin vielä nuo Aaltosen upeat nahkaiset sandaletit. Vaihdoinkin nämä kengät jalkaan tuolla reissulla, kun otettiin suunnaksi Polvijärven kirppis ja toinen korkopala jäi sille tielleen. Harmittaa... Ei auta kuin suutarille matkata näiden kanssa.


Viime postauksesta unohtui yksi kirppislöytö ja se löytyy nyt yllä kuvasta. Tällainen kylkipaljastelumekko oli siis kyseessä. Kuvassa näkyy siis lähimatkailupäivän asuni ja jo jalkaan laitetut Aaltosen kengät. Polvijärvellä käväistiin Jaanan kirppiksellä. Etsinnässä minulla oli off shoulders- puseroita. Yhden sellaisen lopulta löysinkin. Jaanan kirppiksellä rakastuin alla näkyvään mekkoon. Sen hinta oli kahdeksantoista euroa ja minun piti ihan sovittaa tällä kertaa ollakseni ostopäätöksestä aivan varma. Mekon lapussa lukee Brighton Paris ja mekko on melko raskasta kangasta. Lankesin väreihin, malliin ja yksityiskohtiin. Mekko on kerta kaikkiaan niin kaunis. En malta odottaa, että syksyllä saan pukea sen töihin! Minulle tuo hinta on kirppiksillä kipurajoilla, kun kyse ei ole vintagesta tai tuotteesta, jonka laadusta olen varma.


Löytämäni off shoulders pusero on pitkähihainen ja leokuvioinen. Jaanan kirppikseltä ostin mekon ja puseron sekä yhden koriste-esineen, mistä lisää lopuksi. Polvijärvellä on erittäin kaunis ortodoksinen kirkko, jota kävimme vasta nyt ensimmäisen kerran ihailemassa. Kirkko on valmistunut 1914 ja se on saanut jugend-vaikutteita. Viinijärvellä on myös erittäin kaunis vuonna 1906 valmistunut kirkko, siellä olen käynyt monta kertaa. Minua kiinnostaa historia ja arkkitehtuuri. Polvijärven kirkossa emme tällä kertaa käyneet kuin vain pihassa, ensi kerralla sitten sisällekin tutustumaan.

Polvijärven ortodoksinen kirkkoOnko sinulle herkät Willow Tree hahmot tuttuja? Olen alusta lähtien rakastanut kyseisiä figuureja ja olen ostanut niitä läheisilleni lahjaksi perheenlisäyksen johdosta. Itselläni ei ole yhtään, vaikka olen usein miettinytkin hankkimista. Jaanan kirppiksellä en voinut vastustaa tätä Willow Tree hahmoa ja kun sen hintakin oli vain kolme euroa, en voinut uskoa onneani! Hahmot ovat todella koskettavia ja minusta niistä huokuu rakkaus ja elämän herkkyys ja hauraus. Ensimmäisen Willow Tree hahmon ostin itse asiassa, kun ensimmäinen kummityttöni syntyi ja hän on jo yläkouluikäinen. 

Ihanaa alkavaa heinäkuuta, toivottavasti saamme vielä monta lämpöistä kesäpäivää. Nyt jään jatkamaan jännitystä mahdollisesta sähkökatkoksesta tai muista myrskytuhoista. 

-TiinaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kaisu Heikkilä Oy

Kukkakuvioinen hame ja peltirasia - sekä pohdintoja