Tehokasta kirppistelyä

Tämän kesän alkuun ovat kaikki ihanat kesävaatteet ja hellemekot päässeet käyttöön! Vaikka en ole itse yli 25 lämpöasteen fani erityisesti, täytyy tästä lämmöstä ottaa kaikki irti. Tarkoittaa sitä, että käydään joka päivä uimassa ja oleskellaan terassilla varjossa pitkät tovit. Hurjaa, että iltaisinkin on vielä lukemat mittarissa hellelukemissa. 

Tällä viikolla tuli tehtyä todellinen tehovisiitti Joensuun Valintakirppikselle, kun kulutimme aikaa vanhimman lapsen ollessa harrastuksessaan. Aikaa oli 20 minuuttia, ei sitäkään. Aikaraja johtui siis lähestyvästä sulkeutumisajasta. Hyvä puoli oli se, että muita asiakkaita ei enää juuri ollut. Huono puoli taas oli se, että melkein joka välissä oli uusi myyjä laittamassa tavaroita esille ja niitähän ei saa ostaa tuossa vaiheessa. Nuorimmainen ehti jo ihastua jossain välissä leopussukkaan kunnes myyjä tuli ystävällisesti kertomaan, että valitettavasti pussukkaa ei vielä voi myydä. 

Tuossa vähässä ajattelin, että tuskin tulee kirppissaalista, mutta toisin kävi. Ensimmäisenä käsiini osui Gina Tricotin harmahtavan ruskea mekko, jossa on kyljissä aukot. Jostain kumman syystä unohdin kuvata kyseisen mekon tähän julkaisuun, mutta jospa palaan sen kanssa tänne myöhemmin. Olen kauan vähän salaa haaveillut, että haluaisin kokeilla kyseistä kylkiä vähän paljastavaa trendiä ja nyt sellainen mekko osui kohdalle. Veikkaan, että mekko on ollut pidempi alunperin ja sitä on lyhennetty. Tykkään siitä itse juuri lyhyempänä. Mekko on itselleni vähän väljempi (ei ihan niin istuva kuin millaiseksi se on tarkoitettu) ja tykkään siitä juuri sellaisena. Yksinkertainen mekko, johon voi yhdistellä kaikenlaista. Muun muassa tuo myöhemmin kuvissa näkyvä käärme/leokuosinen pusero näyttää kauniilta sen päällä.



Ostin myös valkoisen kerrostetun hameen enkä nyt millään saa päähäni miksi tuota pitsimäistä kangasta kutsutaan! Tuon tyylinen kangas oli todellinen hitti joitain vuosia sitten ja ihastuin siihen silloin jo todella paljon. Silloin tilasin Mangolta valkoisen, samantyyppisen, mutta pidemmän hameen omaa kokoani isompana (koska sopivat koot olivat loppuunmyyty) ja kursin sitä vyötäröstä sopivammaksi. Olen käyttänytkin kyseistä hametta paljon, mutta sen ongelma on ollut siihen sopivien yläosien löytäminen! En ymmärrä, miksi mikään ei mielestäni sovi sen kanssa. En osaa siis käyttää yksinkertaisia hihattomia toppeja tai muuta vastaavaa. Hihattomuus on itselleni vähän sellainen epämukavuusalue.


Tämä valkoinen hame on Seppälän ja se on tuollainen kerrostettu niin kuin kermakkakku konsanaan, se on myös Mangon hamettani lyhempi. Ajattelin hankkia sen ajatuksella, jos tämä toimisi minulle paremmin. Valkoista hametta ehdinkin jo käyttää muun muassa tuon samalla reissulla löytyneen unkarilaistyylisen valkoisen puseron kanssa. Nuo unkarilaistyyliset puserot ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Ne häviävät vintagekirpuilta netissä todella nopeasti. Siis nimenomaan erityisesti valkoiset ja vaaleat. Tämän puseron lapussa lukee Made in China. Veikkaisin sen olevan kuitenkin lappujen ja materiaalin ja tuntuman perusteella olevan jostain 80- tai 90-luvulta. Nuo kukkakuvioinnit ovat upeat!








Nuo valkoiset yksilöt ja kylkipaljastelumekko ovat menneet näilläkin keleillä, mutta tämä seuraava pusero on vähän viileämmälle säälle. Kerroin jossain kohtaa Instagramissa, etten ole koskaan omistanut käärmekuvioista vaatetta ja se on ollut itselleni vähän sellainen ei niin kutsuva kuosi. Tämä Reflexin pusero on sitten ensimmäinen jotain käärmekuosia muistuttavaa minun kaapissani. Kuosi on jotain käärmeen ja leokuvion väliltä. Se on kiiltäväpintainen ja sen mukana tuli erillinen nauha, jonka voi sitoa haluamallaan tavalla tai jättää kokonaan pois. Tämä pusero on todella kaunis päällä ja voi että minä tykkään, kun hihat ovat hieman pidemmät!





Ainoa vintagevaate, joka tältä pikavisiitiltä tarttui mukaan, on tämä hempeän sininen kauluspaita. Sen yksityiskohta on tuo "kaksinkertainen" kaulus, joka asettuu todella nätisti. Napit tuovat mieleen muodollaan simpukan - ihana yksityiskohta sekin. Tämä pusero näyttää kivalta, kun helmat solmitaan alhaalta.




Yllä näkyvä laukku oli sitten sellainen, mitä ei vain voinut ohittaa! En tiedä voiko tuossa vihreän sävyssä (silloin harvoin kuin sitä vastaan tulee!) ohittaa yhtään mitään? Laukku on isohko ja en osaa sanoa onko se vanhaa vai uutta. Malli on ihana ja koko mahtava, koska tämä voi siis olla esimerkiksi vaikka työlaukkunakin tilavuutensa ansiosta. Tätä laukkua kummasteltiin hetki kassalla, koska se antoi hälyt, mutta hälytintä ei löytynyt mistään. Lopulta takataskun pohjalta löytyi jokin entisen (alkuperäisen?) paikan tarrahäly, joka reagoi myös kirppiksen hälyttimeen. Kuinkahan omistaja on saanut kuljetettua laukun kirppikselle myyntiin tai ylipäätään minnekään?

Olen kyllä oppinut tehokkaaksi kirppiskävijäksi, alle kaksikymmentä minuuttia riitti tähän. Kävi hyvä kirppisonni silloin kuin vähiten odotti, ehkä niin. Tällä kertaa harvinaisen paljon ostin uustuotantoa vintagen sijaan. Olen silloin tällöin ostanut jotain uudempaa ja pettynyt, kun se ei kestä yhtään tai laatu on muutoin huonoa. Vintage todella harvoin pettää. Toki uusissakin on poikkeuksia ja riippuuhan se aivan siitä, mitä uudempaa ostat. Lähinnä tarkoitin noita ketjuvaatteita. 

Kirppiskesä on lähtenyt melko aktiivisesti käyntiin, ajantasaisia ensipuraisuja pääset seuraamaan blogin instagramissa. 

-Tiina

Kommentit

  1. Brodyyri:) Etsit ehkä sitä sanaa. Nuo tuollaiset unkarilaispuserot on ihania. Ja vihreä laukku aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, sitä sanaa kaipailin juuri! Joskus häviää aivan kokonaan jotkut käsitteet, kun niitä yrittää pääkopastaan kaivella... :D Nuo unkarilaipuserot ovat kauniita! Minulla oli lapsenakin niitä pari, nekin silloin kirpparilta peräisin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo