Loman aloitus ja kirppiskesän korkkaus - Katinkulta, Majakka-kirppis ja Haapala BNB

Se on kuulkaas kesä ja loma!
Loma alkoi hyvinkin tuulisissa merkeissä, kun perjantaina suunnattiin viikonlopuksi Katinkultaan Vuokattiin. Koko viikonlopun ajan on käynyt melkoinen viima, Otuksestakin kuulee puhuttavan, mutta sää oli kuitenkin kaunis ja (pääosin) poutainen.

Vähän ennen lomaa ehdin startata uudelleen kirppiselämän ja uskaltauduin lasten kanssa lähikirppikselle, mutta viikonlopun aikana tuli korkattua myös kesän ja loman kirppiskausi Sotkamossa. Tuli vierailtua jo ennalta tutussa Lähetystori Majakassa. Kyseisessä paikassa vierailusta olen kirjoittanut blogissa ennenkin, tulee Vuokatti-reissujen yhteydessä aina pistäydyttyä. Majakka on ihana pieni kirppis, missä on todella ystävällinen palvelu ja erityisesti lapsia on kohdeltu joka kerta erityisellä lämmöllä - mistä suuri kiitos. 


Holiday Club Katinkulta Golfharju





Kirppiskäynnille tuli lähdettyä VintagEija'sin huutokaupasta ostettu sininen pallokuosiasu päällä, joka koostuu trikoosta tehdystä puserosta ja hameesta. Tuo palloasu on yksi uusi ehdoton suosikkini. VintagEija'sin huutokauppasaaliiseen palaan kuitenkin tarkemmin tuonnempana. Tuo pinkki liehutakki on ostettu Karjalan avun kirppikseltä Joensuusta ja se on Onlyn. Kyseisellä kirppiksellä on todella paljon eri merkkisiä täysin käyttämättömiä ja uusia vaatteita myynnissä edullisesti muiden kirppistuotteiden lisäksi - suosittelen, jos tykkäät ostaa uutta.


Majakasta olen tehnyt aina ihania löytöjä ja tälläkin kertaa silmiin sattui montakin kivaa kuosia ja vaatetta. Yllä ja alla olevia kuoseja ihailin, mutta ne jäivät jollekin toiselle ostettavaksi. Majakassa on myös alakerta, jossa on enemmän vain erilaisia tavaroita ja siellä kävin vasta nyt ensi kertaa. Nämä mekot roikkuivat siellä alakerran ainoassa vaaterekissä, jossa melkein kaikki oli retro- tai vintagekamaa.





Majakasta ostin Kuvissa näkyvät Tiklaksen suomalaiset ruudulliset housut, jotka olivat upea löytö. Housut ovat minulle kooltaan ja istuvuudeltaan rennot, sopivan mittaisetkin kääntäessäni lahkeen käänteet ulospäin. Housujen lisäksi ostin peruspaitoja, jotka tulivat tarpeeseen. Yllä kuvassa on Moschino pusero, aitoudesta ei tietoa - mutta paita oli minulle juuri oikean kokoinen ja mallinen. Kivan lisän tekee nuo koristehelmin kirjaillut tekstit ja materiaali tuntuu hyvältä. Lisäksi mukaan lähti kaksi neutraalin väristä ja nimenomaan yksiväristä toppia. Toinen oli tuo hieman kiiltäväpintainen persikan ja vaaleanpunaisen rajamailta oleva paita (ei lappuja) ja toinen Bla-Bla- merkkinen valkoinen spagettiolkaiminen toppi. Alla ja yllä kuvissa samat housut puettuna eri puseroiden kanssa ja näkyy hyvin kuinka tyylikin samalla vaihtuu aivan toisenlaiseksi.


Peruspaitojen ja Tiklaksen housujen lisäksi ostin yhden vintagemekon sekä silkkihuivin. Mekko näkyy yllä ja se oli kyllä ihan täysi napakymppi! Hihat ovat ihanteellisen mittaiset, kuosi ajaton ja malli sekä materiaali täydelliset. Mekossa ei lappuja ole, joten en tiedä valmistajasta. En sovittanut kirpparilla näitä, joten voinen tosiaan sanoa, että tunnen kokoni aika hyvin. Tosin istuvuus on aina pienoinen jännitysmomentti ja tällä kertaa kaikki ostokset olivat erinomaisen hyvät päällä. Tuo patellavyö on myös VintagEija'sin huutiksesta peräisin.




Tässä Katinkullastakin löytyvä Riipisen matkamuistomyymälän valikoimassa on vaikka mitä ihmeteltävää ja pientä kivaa. Ostin yhden nimikkokassituliaisen ja onnittelukortin, joka sisälsi CD-levyn. Tuon kortin levyineen ostin kyllä ihan itselleni, koska se sisälsi niin nostalgisia suomalaisia iskelmähittejä. Kiva idea - toimisi minulle ainakin, saada kortissa mielimusiikkiaan mukana.



Haapala BNB

Myös ravintolat ovat avanneet taas ovensa tietyin rajoituksin ja kävimme pitkästä aikaa syömässä ulkona. Ruokailimme entuudestaan tutussa Haapalassa, missä juhlittiin juuri tällä viikolla 2-vuotis juhlia. Ruoka Haapalassa oli viimeksi erittäin hyvää ja niin oli tälläkin kertaa. Otimme kolmen ruokalajin yllätysmenun. Lapset sai odotellessa värittää värityskuvia. Tuo alla kuvassa näkyvä ruisleipä tuotiin ruokailun alkuun ja näin lähelle lapsuuden mummolan ruisleivän makua en ole vielä koskaan päässyt! Voi kun olisikin voinut ostaa tuota leipää mukaankin.





Haapalalla on omia panimotuotteita ja ravintola suosii lähituotantoa sekä sesonkiruokaa (alkuruoasta löytyi muun muassa nokkosta ja ketunleipää). Haapalassa voi myös majoittua ja ravintolan milljöö on kaunis hirsirakenteinen sali. Lapset puhuvat ravintolasta, joka on tehty puusta - heihinkin tuo paljas hnäkyvissä oleva hirsirakenne on tehnyt vaikutuksen.


Tänään kotiuduttiin ja kotona odotti helle ja leikkausta odottava nurmikko. Yritän tässä pikkuhijaa tajuta, ettei huomenna tarvitse mennä töihin ja voi tehdä oikeastaan mitä huvittaa - tai olla tekemättä mitään. Mikäs sen parempaa.
Tälläkin hetkellä nautiskelen loman kunniaksi iltakahvia.

-Tiina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo