Sinivalkoinen Merry Finn- leninki

Se alkaa olla enää viikko töitä kesälomaan, voi ihanuuksien ihanuus! Loma tuntuu ihan mielettömän hyvältä erityisesti tämän etäelämän jäljiltä; kun on yhdistänyt työn ja lastenhoidon. Meillä roikkuu lasten kanssa yhdessä tekemä lomakampa seinällä, joten voitte kuvitella sitä odotuksen määrää äitin etätyönteon loppumiselle! On ollut kyllä poikkeuksellinen ja omituinen kevät. 

Tällä viikolla on ajoittain voinut tehdä töitä pihalla niin, että lapset saavat työni lomassa ulkoilla omalla pihalla. Huomasin kylläkin sen, että ulko-oven portailla ei hellepäivänä juuri töitä tehdä, koska auringon porotus on polttavan kuuma. Meillä on kyllä ihanan aurinkoinen piha, joten en valita - täytyy vain töitä tehdessä valita paikkansa oikein. Kuulokkeiden käyttö ja pään suojaamisenkin yhdistäminen onnistui, kuten kuvasta näkyy.


Minua harmittaa, etten ole ehtinyt viime aikoina lukea toisten blogeja niin paljon kuin ennen. Kesälomalla tämän asian laita varmaan taas korjaantuu. Uuden kiinnostavan blogin tai instagramtilin löytäminen on aina yhtä innostavaa ja siitä minua muistutti sivu, jonka pariin löysin kuvien mekon alkuperää selvittäessä. 

Kuvien kaunis sininen mekko on ostettu lähikirppikseltä eurolla. Tämä taisi olla myös samaa sarjaa kuin viime postauksessa esille nostama punainen paita - eli riskillä mentiin. Oli jo aika lähteä ja tämä sattui silmien eteen, ostopäätös piti tehdä siinä hetkessä. Mekko on Artella Oy:n Merry Finn mekko. 



Artella Oy on lähtenyt liikkeelle Imatralta kotiompelimosta 1950-luvun lopulla. Thelma ja Arvo Sinkkonen Perustivat Artellan vuonna 1960 ja yritys muutti pian Kouvolaan. Artella Oy valmisti naistenvaatteita ja niitä lähti vientiinkin Suomen rajojen ulkopuolelle. Juurikin tämä Merry Finn mallisto, joka käsitti mekkoja, on näytellyt suurta osaa tuotannossa. Artella Oy:n toiminta on päättynyt vuonna 1991. Tässä mekossa on tuotelapussa mekon mitat: rinnanympärys, vyötärönympärys ja lantionleveys sekä mille pituudelle suunniteltu. Minusta tuollainen tuotelappu olisi nykyisinkin todella kätevä - eihän kokolappu yhdellä kirjaimella tai numerolla kerro välttämättä mitään, se on vain todella suuntaa antava. 

Tämän mekon kaunis yksityiskohta on tuo valkoinen korostus etuosan napituksessa, kauluksessa ja hihansuissa. Olen ajatellut lyhentää mekkoa kymmenen senttiä ja se itse asiassa kävisikin järkeen, mikäli kokolapun pituusohjeistusta huomioi. Kaunis mekko on tässäkin pituudessa, tulee sellainen fiftarimeininki mieleen.


Tuo kapoinen vyö on ostettu Joensuun Fidasta ja neuletakki on ihan tuore ostos. Olen yrittänyt löytää lyhyttä vaaleaa neuletakkia, mutta sopivaa ei ole tullut millään vastaan. Tämä löytyi ihan ruokaostosten lomassa Citymarketista. Minua harmittaa, että on joutunut jossain määrin tässä korona-aikana ostamaan uutta, kun ei ole päässyt kirppiksille.

Etsiessäni tietoa Merry Finn mallistosta ja Artella Oy:stä netistä, löysin blogin nimeltä 70-luvulta, päivää! , joka oli itselleni uusi mukava tuttavuus. Blogi on toiminut jo kauan ja en ymmärrä, miksi mennyt minulta ihan ohi. Osaako joku lukija kertoa, onko jossain yhetisössä kasattu yhteen kirppis- ja vintageblogeja? Tällaista kaipaisin! Jos ei ole, sellainen täytyisi ehdottomasti perustaa.




Minulla on toiveissa blogin täydellinen ulkoasumuutos ja se ehkä on edessä kesällä, tai sitten syksyllä. Tavoitteena olisi, että siinä on mukana myös sitten sellaista ammattitaitoa, jota minulla ei ole. Saataisiin visuaalinen ilme ja sivun toimivuus kohdilleen. Sellaisia asioita tulossa siis ajallaan.

Koululaisilla työnteko päättyy tänä lukuvuonna ylihuomenna ja meilläkin vietetään ihan oma kevätjuhla kotona, kun kouluissa ja päiväkodeissa ei sellaista ole. Vietetään sellainen kesän aloittamisen juhla yhdessä.

-Tiina















Kommentit

  1. Ihana mekko! Tuollaista minäkin tykkäisin käyttää. Onko sinulle tuttuja blogit:
    http://www.evildressmaker.com/
    http://hopeapeili.blogspot.com/

    Niiden listoista saattaisit löytää jotain kiinnostavaa kenties. Hopeapeiliin ei ole uusia juttuja viime aikoina tullut, mutta nuo molemmat olivat mielestäni Istagramissakin.

    Mukavaa, levollista kesälomaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo on kyllä ihana klassinen ja ajaton mekko! Sekä mukava päällä.
      Mainitsemasin blogit ovat tuttuja ja seurailussa. Kiitos vinkkauksesta silti.
      Olisipa ihanaa, kun löytyisi joku yhteinen yhteisö meille vintage- ja kirppisintoilijoille. :)

      Kiitos! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo