Hyvää lapsen oikeuksien päivää!

Tänään 20. päivä marraskuuta vietetään  kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää. Tänä vuonna YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta. Tämän vuoden teemana on "lapsen oikeus olla oma itsensä" - jokainen lapsi on ainutlaatuinen, #saanollaminä #saatollasinä.

Onnellinen ja turvallinen lapsuus ei ole itsestään selvä asia kaikille, ei meillä - eikä maailmalla. Se on kuitenkin perusta eheäksi ja hyvinvoivaksi aikuiseksi kasvamiselle. Lasten kasvuun ja hyvinvointiin panostaminen on erityisen tärkeää.


Lapset olivat päiväkodissa saaneet vaikuttaa ja valita, mitä tänään halusivat aivan erityisesti hoidossa tehdä. Kotona keskimmäinen lapsista keskusteli kanssani siitä, mikä oli eri tavalla minun lapsuudessani.





Kuvista ei ole vaikeaa olla huomaamatta, että olen ollut aina hyvin eläinrakas. Olen kasvanut maalla ja ikuisesti sydämeltäni maalaistyttö. 

Teen työtä lasten ja nuorten parissa. On monia ajan ilmiöitä, mistä olen huolissani. Vanhemmuus elää muuttuneen ajan murroksessa. Mielestäni varhaiseen puuttumiseen ja tukemiseen täytyisi satsata, ja koko perheen näkökulmasta. Apua ja tukea, ymmärrystä vanhemmuuden solmukohtiin täytyisi tarjota ajoissa. 

Meillä tämä viikko kotona päättyy perjantaina Lapset mukaan töihin ja Anna lapsesi pukea sinut tapahtumiin. Ne ovat lasten suosikit! Lupaan kuvata lasten valitseman asun tännekin.

Pidetään huolta toisistamme, niin aikuisista kuin lapsista. Autetaan toinen toisiamme. 
Jokainen meistä on oma ainutlaatuinen itsensä.

-Tiina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaisu Heikkilä Oy

Kirjokangas Oy:n upea mekko

Kirppislöydöt reissusta: Kajaani ja Sotkamo