perjantai 1. helmikuuta 2019

70-lukulainen paita - oletetusti

Se on kuulkaas ensimmäinen helmikuuta ja viikonloppu kolkuttelee ovia. Päivät vain pitenevät, talvi taittuu pikku hiljaa kevään puolelle. Pakkaset kuitenkin edelleen paukkuvat, aamulla oli taas yli -20 astetta töihin lähtiessä.

Eilen minulla oli töissä tuo oletetusti 70-lukulainen kukkakuosinen pirteän värinen paita. Yksityiskohtana paidassa ovat vihreät muoviset koristenapit ja hieman levenevä helma. Miksi sitten tuo "oletetusti". Ostin tämän paidan Facebookin vintagekirppisryhmästä. Myyjä sanoi ostaneensa tämän kauan sitten englatilaisesta liikkeestä ja olevan 70-luvulta. No, paita voi olla hyvin sitä aikaa. Lappuja ei ole. Mutta, paidasta löytyi käänteestä kirpparilappu. Lapussa oli erään Helsingin kirpparin leimat ja hintana paljon omaa ostohintaani alempi luku. Mielestäni myyjän nimi ei ollut sama kuin keneltä tuotteen ostin - ihan varmaksi en asiaa muista. Joko siis - myyjä yritti ensin myydä kirpparilla ja sitten löysi vintagekirppisryhmän tai osti paidan halvemmalla kirppikseltä ja möi kalliimmalla toisilla markkinoilla. Mene ja tiedä. 
Niin tai näin, paita on ihana. Minua kiinnostaisi vain alkuperä, ei oikeastaan muu niinkään.
Paidan kanssa tällä kertaa päällä oli tuo tuttu musta keinonahkainen kynähame, joka muuten on siis Vilan. Tuo kaulakoru kaulassa keräsi ihailua. Se ei ole vanha, itse asiassa en edes muista sen alkuperää. Olisinko saanut sen äidiltä, ehkä? Rihkamaa se kuitenkin on, mutta nätti. Lapseni sanoivat, että näyttää kuin minulla olisi karkkeja kaulassa ja paidassa (napit). 

Jalassa näkyy suutarilta palanneet saappaat. Olen tosi vähän käyttänyt viime vuosina korollisia kenkiä, vaikka minulla olisi pituuteni puolesta todellakin varaa. Ruuhkavuodet, sanalla sanoen syynä - käytännöllisyys edellä on menty. Vähitellen tästä taas takaisin koroille käy tie, kyllä ne ryhtiä antavat koko olemukseen.

Minulla on muuten hyviä uutisia, hiusteni pelastus häämöttää - sain vihdoin kampaaja-ajan sovittua ja se on 20. päivä. Latvat ovat aivan karseassa kunnossa, ei saa oikein edes hiuksia laitettua mitenkään siitä syystä. Värikin olisi taas tarkoitus viedä astetta lähemmäs omaa sävyä.
Oikein hyvää alkanutta helmikuuta teille ja kivaa viikonloppua! 

-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti