tiistai 5. helmikuuta 2019

Salonne arjessa ja millaisia asioita toivelistalla

Jonkin aikaa sitten hankkimani Salonnen mekko/tunika on ollut yllä töissäni jo useasti. Salonnen mekko näkyi postauksessa jo heti tuoreeltaan sen hankittuani. Mekko on käytännöllinen, pirteä ja söpö. Näin talvella lyhyiden hihojen päällä lämmittämässä on ollut eri värisiä neuletakkeja ja keväällä mekkoa voi käyttää ilman suojakertoimia. 

Alla olevissa kuvissa näette yhden asuversion Salonnen kanssa. Työasu on viime viikolta. Mekko on melko lyhyt minulle ja olen pitänyt sen kanssa sukkahousujen sijaan ohuita leggiensien tapaisia kiiltäviä housuja. Nuo housut ovat mielettömän kivat lyhyiden tunikoiden ja mekkojen kanssa. Niiden kiiltävä pinta auttaa välttämään kalsariefektin ja vaikka ne ovat hyvin ohuet, ne ovat peittävät ja voisivat toimia oikeasti housuina sellaisenaan. Salonne kanssa kaulassa on viihtynyt nyt melkeinpä joka kerta tuo kaunis koukeroinen kirpparilta löytämäni koru. Olen suunnitellut ulkoiluttavani Salonnen kanssa pian myös räikeän vihreitä isoja korviksiani. 

Neuletakin värillä voi pelailla melko paljon, mekko saa uusia ulottuvuuksia eri värisien kavereiden kanssa. Tuo keltainen neuletakki on vanha ja tosi kulahtanut ja haluaisin uuden samanvärisen sen tilalle. Olen sen muutama vuosi sitten kirpparilta mukaani haalinut, on H&M:n alun perin. Tästä pääsenkin ensimmäiseen asiaan, joka on toivelistallani vaatteiden ja asusteiden kohdalla. Haluaisin pari monikäyttöistä lyhyttä neuletakkia isojen kellohelmojen (sekä muidenkin helmojen) kanssa käytettäväksi. Olen selaillut paljon useita vaihtoehtoja ja vielä juuri haluamaani mallia ei ole löytynyt. Todennäköisesti täytyy ostaa reproa ja haluan, että tuote on laadukas. Lisäksi pitäisi päättää, mitkä olisivat ne monikäyttöisimmät värit. 


Voihan koirankarvat, aina mukanani - where ever I go...


Meillä oli lapsuuden kodissani karttapallo, se taisi olla isoveljeni. Minusta karttapallot ovat kiehtovia. Ne ovat kauniita ja niitä on kiva tarkastella. Tuo yllä oleva pallo on kuvattu töissä, melkein samanlainen meillä oli kotonakin aikoinaan. Ne todella vanhat karttapallot vat upeita. Olen vähän haaveillut, että hankin aikanaan karttapallon sisustuselementiksi kotiin. Tässä yksi kohta sinne toivelistaan lisää. Tiedän vain, että tuon pallon aika on sitten, kun kotonamme on enemmän tilaa. Lapset olisivat kyllä innoissaan pallosta juuri nyt, joten ehkä sille pitää vain löytää oma tila. Katsotaan...Ympärilläni on näkynyt enemmän ja vähemmän sammareita. Minulla on nuoruudessani ollut sammarit ja ehkä takkikin siitä kankaasta. Osaksi tästä syystä olin ehkä aina ajatellut, että se on niitä juttuja, joihin en palaa. Mekkokaapin blogin pitäjällä näin instagramissa (ja myös blogissa) sammarit ja hänellekin ilmaisin tästä innostuksestani. Samalla pohdin, että olisivatko sammarit sitten kuitenkaan minun juttuni - sekä mikä malli ja väri? Innostuin ja kävin selailemassa Zalandon sivuja kurkistellen, mitä on tarjolla ja tarjollahan oli paljon! En edes tiennyt, että sammarit ovat niinkin kovassa huudossa juuri nyt. Selailin ja ylhäällä olevassa kuvassa oleva Bershkan malli viekoitteli minut. Väri on hillitty, mutta siinä on sitä jotain. Malli on persoonallinen; on asennetta ja naisellisuutta. No, tilasin kokeeksi nuo housut ja parit toisetkin paperbag/cigarettehousujen malliset sammarit myös, väreinä tummansininen ja vihreä. Toivelistalla on siis sammarit kysymysmerkillä ja saa nähdä miten näiden tilaamieni kanssa käy. En tiedä yhtään onko minusta tuon Bershkan mallin kantajaksi, mutta pianhan se nähdään.Sellaisia asioita toivelistalla siis, muun muassa. Tänään vierailin paikallisen vintageharrastajan apajilla katselemassa ihania vintagevaatteita, -kenkiä ja -asusteita. Paikan nimi on Retro retonki ja sen löydät Facebookista täältä. Palvelu oli nopeaa, ystävällistä ja joustavaa. Olin jo etukäteen varannut Facebookin sivustolta tuon yllä kuvassa vasemmalla olevan ruusukuvioisen mekon. Sovittelu oli hauskaa ja ruusuisen mekon lisäksi mukaan lähti punainen melko räväkkä mekko, pikkulaukku ja kengät. Retro retonki myös postittaa tuotteita, joten kannattaa tutustua ja kysellä lisää sivun kautta. Minun toivelistallani on ollut jo pitkään musta pikkulaukku ja juuri kuvassa näkyvän malliset korkkarit, joten minua onnisti! Kengät kuitenkin käyvät suutarin kautta ennen käyttöön ottamista, laitatan toiseen kengistä korkolapun. 

Tiedättekö, monestihan sitä menee aina tutun ja turvallisen mukaan ja kuuntelee "tiedänkyllämikäminullesopii"-vaistoaan, mutta tänään kannatti kuunnella myyjää ja kokeilla jotain ei yhtään omalta vaikuttavaa juttua. Se oli nimittäin tuo punainen mekko. Voisi kuvitella, että kuosi on levoton. Se vaikutelmahan siitä ensi vilauksella tulee. Kokeilin mekkoa ja istui ensinnäkin päälleni upeasti. Sitten myyjän kanssa todettiin, että kankaana tuo kuosi voi näyttää aluksi melko hurjalta (jos ei vastaavia yleensä päälleen pue), mutta päällä se olikin vain upea. Ei levoton, ei silmille hyppivä. En malta odottaa, että keväämmällä saan pitää sitä! Kannattaa olla rohkea, kokeilla uutta, elämä voi yllättää. Eikä tämä koske vain vaatteita tai mekkoja. Kuva kuitenkin pienenä maistiaisena siitä, mitä on jossain vaheessa tulossa näkyviin täällä enemmän asujen muodossa.

Huomenna viikko on jo puolessa. Toivottavasti se on sujunut hyvin. Voimia, jos on ollut haasteita matkan varrella. Mukavaa huomista keskiviikkoa ja hyvää yötä!

-Tiina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti