perjantai 8. helmikuuta 2019

Kirjekuorilaukut

Minulla on kaksi kirjekuorilaukkua, joista toista olen käyttänyt vain juhlissa ja toista arkenakin. Molemmat ovat kirppislöytöjä, joista olen maksanut korkeintaan muutaman euron kappalehinnan. 

Punaista (kuvissa oranssimpi punainen kuin luonnossa) olen käyttänyt kesäisin ihan arkenakin. Laukun sisältä paljastuu made in China lappunen, jonka vieressä on toinen tekstillä "Sajaco Productions, Swedish Design". En tiedä onko laukku sukua oikeasti vieläkin toimivalle ruotsalaiselle laukunvalmistajalle Sajacolle vai mikä on sen alkuperä. Punainen väri oikein hehkuu ja laukku on kuin kakkukoriste, joka kruunaa kokonaisuuden - eli tässä tapauksessa asun. Laukku on melko iso ja sinne mahtuukin ihan hyvin tavaraa, mutta vain tärkeimmät, koska syvyyttä ei juurikaan ole.
Mustassa pikkulaukussa on mielenkiintoinen muotoilu ja juuri siihen ensisilmäyksellä kiinnitin siinä huomiota. Taskuja on melko monta, mutta laukku on pieni. Juuri ja juuri saan tärkeimmät mukana pidettävät tavarat siihen mahdutettua. Nykyisin puhelimetkin ovat jo niin isoja, että ne eivät ihan huomaamattomasti sujahda laukkuun kuin laukkuun. 

Mustan laukun kansiosa avautuu kahdessa osassa, erikoinen yksityiskohta. Laukun tuotelapussa lukee "man made material, made in Macau". Päällysmateriaali on pehmeää toisin kuin punaisessa laukussa. Musta tuntuu laadukkaammalta kuin punainen, mutta molemmat ovat jämäkkää tekoa. 

Olen käytännöllinen ihminen ja en hirveästi tykkää kuljetella laukkua käsissä, mieluummin se saa kulkea olalla ja käteni saavat olla vapaana. Juhlissa nämä kuitenkin menevät. Lisäksi olen hieman hajamielinen luonne, joten olkalaukku pysyy varmemmin mukanani ylipäätään, heh. 

Näiden laukkujen kohdalla(kin) voi todeta taas, että kirppikset ovat ihania aarrepaikkoja. Koskaan et tiedä, mitä löydät. Joskus käy tällainen tuuri, että tuotteet ovat vielä puoli-ilmaisia. Pitäisikin tehdä lähiaikoina ihan ajan kanssa käynti kirppikselle, en ole tehnyt sellaista oikeastaan nyt pitkään aikaan. Minulla olisi se inventaario edessä, joten ehkä varaan pöydän ja samoilla reissuilla käyn itsekin aarrejahdissa. 

Huomenna on luvassa lasten kavereiden synttäreitä ja illalla aikuisten juhlia. Ihanaa välillä vähän laittautua (viime kerrasta onkin aikaa...) ja nauttia hyvästä seurasta.
Mahtavaa viikonloppua, olitpa töissä tai vapaalla!

-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti