sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Neuletakkirakkautta

Sain viime keskiviikkona uudet upeat hiukset! Ensin kampaaja poisti vanhoja tummia pois ja tämän värikäsittelyn jälkeen tasoitteli hiusten sävyä kevytvärillä, jossa oli kuulemma muun muassa shampanjaa ja cafe lattea. Hiusprojekti alkaa olla siinä vaiheessa, ettei tätä enää välttämättä tarvitsisi värjätä - ellei halua. Kaikki selvät raidat hiuksista katosivat ja lopputulos on mielestäni upea! Keväämmälle pohdimme aikaa, jolloin keventäisimme hieman leikkausta ja laittaisimme sekaan kesäksi ehkä jotain kesää varten - punaista tai vaaleaa. Saa nähdä, mitä ideoimme. Kampaajani töitä voit ihailla instagramissa @haireducatortaina. Siellä on ennen ja jälkeen kuvia sekä pelkkiä lopputuloksia. Varoitus, saatat saada ohittamattomia hiusinspiraatioita itsellesi!

Minun lempparikirppikseni, missä joskus piipahdan nopeasti työpäivänkin sisällä olevina vapaahetkinä, suosi minua viimeksi ohittamattomilla löydöillä! Ostin kaksi neuletakkia ja kaksi paitaa, kaikki maksoivat yhteensä neljä euroa. Tänään esittelen teille neuletakit ja palaan puseroihin myöhemmin.

Mukaani tarttuneet vaatteet olivat yhtä lukuun ottamatta kasarityyliä. Punainen lyhyt boleromainen neuletakki on kotimaisen Turussa toimivan vaatevamistaja Modelian käsialaa. Modelian vaatteita on myynnissä edelleen esimerkiksi Kekäle-liikkeissä. Punaisessa neuletakissa on hieman puhvimaiset olkapäät ja yksityiskohtina musta koristekuvio vasemmalla olalla sekä musta iso nappi. Tuo koristekuvio on todellinen katseenvangitsija! Se jatkuu neuletakin etuosasta hieman olan yli taakse. Neuletakki on valmistettu pääosin villasta, mukana myös angoraa ja polyamidia. Yllä uusi tukka, kuva otettu heti operaation jälkeen kampaajan toimesta.
Alla punainen neuletakki yhdistettynä asuun. Alaosana tuttu Vilan keinonahkainen kynähame.Yllä kuvassa herkut, joita sain nautiskella kampaajalla odotellessani värin vaikutusta. kahvinikin hymyili minulle!
Neuletakki numero kaksi on saksassa valmistettu. Se on kerman värinen ja koristeina ovat kultaiset napit. Neuletakki on melko raskas ja minulle väljää kokoa. Minusta neuletakki on klassinen, ajaton ja todella kaunis. Siinäkin muuten olkapäiden leikkauksissa aavistuksen puhvimaisuutta. Minulla tuo oli yllä ihan mustien perusfarkkujen kanssa, mutta on yhdisteltävissä niin monenlaisiin asukokonaisuuksiin ja keväisin sekä kesäisin menee ihan takin tilalla. 

Tuo vaalea neuletakki toi minulle mieleen lapsuusmuistoja. Äitini ompeli paljon ollessani lapsi. Muistan yhteiset ompeluhetket ja erityisesti reissut paikalliseen pieneen suloiseen kangaskauppaan (jonka muistelen olleen nimeltään Rökö?). Tykkäsin olla mukana ja ihailla kankaita ja ihmetellä muita tuotteita. Parasta oli kuitenkin nappivalikoiman ihailu! Välillä äiti lupasi, että saan valita yhden kauniista napeista kotiin viemisiksi. Rakastin pienenä kauniita esineitä ja voitte vain uskoa millaisia aarteita nuo kauniit napit minulle olivat! Minä todella vaalin aarteitani. Vuosien varrella vain osan tavaroista olen saanut säilytettyä, jos kaiken olisin säilyttänyt niin niille pitäisi olla oma erillinen museorakennus.

Kun perjantaina keskimmäinen lapsistani juoksi päiväkodista syliini näyttäen aarrekiveä, jonka hän oli pihalta löytänyt - en voinut kuin hymyillä. Oli aivan samanlainen pienenä. Ihailtiin yhdessä aarrekiveä, otettiin se kotiin mukaan, pestiin ja nyt se on tallessa. 

Suloista sunnuntaita teille ja mukavaa uuden viikon alkua!

-Tiina
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti