tiistai 19. helmikuuta 2019

Kaavat

Vähän aikaa sitten minulla kävi tuuri. Vietin vapaata keskellä työpäivää ja pienen hetken selasin Facebookin virtaa. Juttuja rullatessa vastaan tuli paikallisen roskat ja aarteet ryhmän ilmoitus, jossa eräs henkilö halusi luopua laatikollisesta vanhoja kaavoja. Katsoin ensin laatikon jo menneen, koska kommentteja oli jo kertynyt, mutta kävikin onni ja ensimmäinen kyselijä oli perunut varauksensa!

Salamana kommentoin kiinnostukseni ja laitoin viestiä milloin sopisi tulla kaavalaatikko hakemaan. Haku tapahtui jo samana päivänä. Ymmärsin näin, että kaavoista ilmoittanut halusi luopua äitinsä, vai olikohan mummonsa, kaavoista. 

Mietin pitkään, että miten lähtisin tätä juttua blogiin purkamaan. Kaavat ovat ajallisesti 1960-luvulta kasarille ja ysärille saakka. Jokaiseen (melkein) kaavaan on ihanasti piirretty myös, miltä valmis vaate näyttää. Kaavoja on ihan järjetön määrä! Niiden käyminen lävitse huolellisesti ottaa aikaa.

Ajattelin nyt tehdä siten, että kuvasin joitain kaavoihin piirrettyjä kuvia. Saatte siis jonkinlaisen läpileikkauksen laatikon sisältöön. Kaavoja oli hyvin haasteellista kuvata, mutta toivottavasti saatte tästä irti mahdollisimman paljon!Yllä kuva 80-luvun puolivälin lehdestä, jota oli käytetty kaavapaperina. 

Kaavat oli usein nimetty jonkin henkilön mukaan, esimerkiksi tuo yllä näkyvä "Paulan housut". Toinen tapa nimetä oli kankaan mukaan kuten tuo "housut + pepitaruudut". Melkoinen aarrelaatikko on kyseessä ja varmaan on ollut kaavojen alkuperäinen omistaja pitkän linjan käsityöihminen.

Tarkoitus olisi alkaa pikku hiljaa kokeilemaan kaavoja ja mitä niiden avulla voisi saada aikaan. Varmaan lahjoitan osan poiskin, jos joku ilmoittaa ilmoittaa haluavansa hyödyntää näitä. Kyseessä on aivan liian iso arkisto vain minun käytettäväkseni. 

Nyt voi siis jatkossa hyvillä mielin napata kirppiksiltä kiinnostavia kankaita mukaansa ja pohtia, mitä kaikkea niistä voisikaan ommella tai ompeluttaa!

-TiinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti