tiistai 12. helmikuuta 2019

Neulehame

Kerroin teille jokin aika sitten äitini olleen neulomassa minulle hametta. Viikonloppuna sain valmiin hameen ihailtavaksi ja onhan se hieno! Eilen blogin facebooksivulta saikin jo pientä esimakua siitä, millainen hame on  mahdollisesti kyseessä.

Hame oli minulla eilen töissä päällä, vaikka pakkasasteita ei ollutkaan. Kun hameen kanssa oli vielä tuo ihana ylisuuri ruskea neule, oli ehkä vähän turhankin lämmin tunnelma välillä! ...mutta pakkasilla tämä on taas täysin toimiva asu. Eilisestä kuitenkin viisastuin sen verran, että kokeilen ensi kerralla alle alusmekkoa. Paksujenkin sukkahousujen läpi hame kutitti välillä. 

En itse neulo juurikaan, joten jos haluat tietää enemmän kuinka tämä on tehty - laita kommenttia tai sähköpostiviestiä tulemaan, niin selvitän sinulle tekijältä! Pidän hameen värityksestä ja neuloksesta todella paljon. Saan olla melko etuoikeutettu, kun äitini on erittäin taitava käsityöihminen ja haluaa minulle mittatilaustyönä tehdä kaikenlaisia kivoja juttuja. Eikä äiti pelkästään neulo vaan myös ompelee. Häneltä olen paljon oppinut perusasioita ja kiinnostunut monenlaisesta tekemisestä. Äidin osaaminen ja tietotaito ei rajoitu vain käsitöihin vaan kyseessä on monitaituri. 


Minua huvittaa yllä ja alla olevat kuvat siksi, että kuvassa näkyy lattialla tyttöjen leikeistä eksynyt palapelin pala, hah! Meillä on pieni talo ja paljon tavaraa, lisäksi pienten lasten leikit ulottuvat aina kaikkialle, vaikka niitä kuinka korjailtaisiin pois sitä mukaa, kun uusi aloitetaan. Näissä kuvissa hame näkyy kokonaisuudessaan paremmin, kun yläosana on lyhyempi poolo.Haluaisin tehdä itsekin enemmän käsitöitä, tällä hetkellä tekeminen rajoittuu lähinnä rikkinäisten vaatteiden korjailuun tai  ehjien muokkailemiseen sopivammiksi. Käsitöiden lisäksi tykkään tehdä puutarhahommia, musiikkihommia, piirtää ja maalata, lukea, liikkua, katsoa elokuvia, käydä museoissa ja näyttelyissä... Voisi kai sanoa, että olen kiinnostunut melkeinpä kaikista uusista asioista ja haluan oppia uutta. 

Neulehameen lisäksi viikonloppuna saapui sovitettavaksi ne tilaamani sammarit, joista kerroin (millaisia värejä niissä oli - käy kurkkaamassa blogin facen sivua). Kaikki sammareista olivat kivan värisiä ja mallisiakin, mutta mitkään niistä eivät olleet kooltaan tai istuvuudeltaan täysin sopivat. Olen vain 160 senttiä pitkä, joten housujen kanssa minulla on hyvin usein hankaluutta istuvuuden kanssa. Olevinaan lyhyeksi tarkoitetut housut ovat täyspitkät ja sitä rataa. Sain kuitenkin sovituksesta nyt vähän ajatusta siitä, minkä malliset ja väriset mahdollisesti haluaisin.

On muuten ihanaa, kun päivä on jatkunut jo monta tuntia! Ylihuomenna on ystävänpäivä ja helmikuu on puolessa välissä. Huomenna saatan ehtiä pitkästä aikaa kirpparille, katsotaan tarttuuko sieltä matkaan mitään.
Kaunista keskiviikkoa teille ja ennen sitä kauniita unia!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti