torstai 28. maaliskuuta 2019

Kahden viikon työasut

Miltä näyttäisi pari viikkoa minun matkassani töissä, jos siis puhuttaisiin vain työvaatteista?
Tässä postauksessa on yhteensä kahden viikon työasut, eli yhteensä kymmenen asua. Nämä eivät varsinaisesti ole joltain tietyltä kahdelta viikolta, mutta voisivat aivan hyvin ollakin. Näissä asuissa on ehkä poikkeuksellisen vähän mekkoja, koska yleensä minulla saattaa olla viikko, kaksikin pelkkiä mekkoja päällä päivästä toiseen. Eräs työkaverini pari päivää sitten tokaisi huokaillen, että voi kun hän pääsisi kurkistelemaan minun vaatekaappiini! No, tänään te vähän pääsettekin. Minulta on kysytty useampaan otteeseen mihin mahdutan kaikki ihanat mekkoni ja totean aina, että hyvin, hyvin pieneen tilaan. 

Suurin osa tässä julkaisussa olevista vaatteista on täällä jo nähty jossain muodossa, uusiakin on. Tässä siis erilaisia työasuja, kymmenen kaikkiaan - olkaa hyvät!Pallomekko itse muokkailtu vanhaa Seppälää, valmistettu Suomessa.


Poolopaita Berskan (ostettu poikkeuksellisesti uutena) ja hame Rillsin, joka on ostettu kirpparilta pari vuotta sitten. Hameessa on kätevästi taskut.

Yllä alesta syksyllä ostettu kauluspaita (H&M) ja joskus Prisman alerekistä ostettu harmaa jakku, jalassa paljolla käytöllä olevat suosikkihousuni - Vilan vahapintaiset housut.


Tässä asussa päällä on kirpparilta ostamani reprotyylinen Vilan vihreän sävyinen (hihaton) mekko ja kirpperilta vastoittain löytämäni upea punainen lyhyt neuletakki. 

Ostin tuon pilkullisen kauluspaidan viime vuoden puolella kirpparilta ja odotin pitkään se yhdistämistä johonkin asuun. Paita on tosi söpö! Luulen, että sille löytyy enemmän käyttöä keväämmällä ja kesällä. Jalassa ovat Bershkan mommy fit farkut. Kengät ovat facebookin kirppariryhmästä ostamani Anna Fieldin nilkkurit, joita olen käyttänyt tänä talvena todella paljon. Mummoni totesi näiden kenkien näyttävän entisajan monoilta.Yllä ihana pussihihainen kukallinen paita (H&M) yhdistettynä muutoin tuttuihin elementteihin. Alla söpö pallopaita, joka on muistaakseni Lindexiltä. Korvissa Samaskorun hauskat ananaskorut. Tuo pallopaita oli yhdistetty yllä nähtyihin Bershkan mommy fit farkkuihin. 
Tämä mekko tarttui mukaan yllättäen Sokoksen alerekiltä ennen viime joulua. Olin vain ohikulkumatkalla, kun katseeni tarttui kauniiseen valkeaan pitsiin. Vilkaisin nopeasti mekkoa ja huomasin, että siihen kohdistui valtavat alennukset. Mekko oli alkujaan melko kallis, mutta sille jäi hintaa vajaata 15 €. Oli täysi heräteostos. Olen pitänyt tuota jo joulun aikaan ja enemmän se pääsee varmasti käyttöön kesällä. Tuo koru on varmaan kymmenisen vuotta sitten ostettu Earth Collectionilta ja on jäänyt melkein täysin käyttämättä. Se oli mukana blogini arvonnassa, mutta kun se jäi nyt minulle - olen ottanut sen takaisin koruvalikoimaani. En ole koskaan oikein raaskinut luopuakaan siitä.Yllä näkyy varmastikin viimeinen käyttökerta tälle talvelle tuolle vintagetakilleni. Minulla on ollut talvella käytössä joko tämä takki tai musta villakangastakkini. En ole juuri paljoakaan muita pitänyt ylläni. Muutaman kerran karvakaulustakki on kulkenut matkassa ja pienemmillä pakkasilla taas Vuokon takki. 


Tässä ylläni on kirpparilta löytynyt Joutselan musta paita. Tuo kaulus on vaan yksinkertaisesti mielettömän hieno! Kerroin, että musta on edelleenkin turvavärini ja pidän mustasta paljon (vaikkei sitä enää vaatekaapissani niin paljon olekaan), tässä sitten sitä kokomustaa! Tuo Vilan tekonahkainen kynähame on yksi eniten käyttämistäni perushameista.Viimeisenä täälläkin vastikään nähty kuvioita ja värejä täynnä oleva Retro retongista hankkimani Swedish designin mekko. Tämä oli muuten päälläni eilen, kun olin katsomassa Bohemian Rhapsodya leffateatterissa ja mekkoon kuulunut vyö ilmeisesti jäi sitten teatteriin. Oli sen verran sykähdyttävä elokuva, että vyökin aukesi - hahhah! Elokuva oli kyllä aivan mielettömän hyvä, tykkäsin todella. Samaan aikaan niin surullinen ja iloinen.
No, yllä sitten se koko vaatevarastoni peittelemättä ja siistimättä - sellaisenaan. Nyt tällä hetkellä tilanne on se, että minulla on liikaa vaatteita. Inventaarion teen samassa yhteydessä, kun otan kesävaatteet varastosta hyllyyn ja laitan syys/talvikamat odottelemaan seuraavaa ajanjaksoaan. Käytännössä katsoen minulla on siis yksi rekillinen (kaksi puolikasta) ja nuo kaapin hyllyt. Tuossa alemmassa rekkikuvassa näkyy kyllä hyvin säilytystyylini. Useampia vaatteita päällekkäin ripustimella. Joko vaatteet liittyvät kiinteästi toisiinsa tai jotenkin katson ne kuuluvat samalle ripustimelle - yleensä näin. 

Eräs toinen työkaverini kuin yllä jo mainitsemani nauroi minulle, että häntä jo aina illalla jännittää mikä mekko/asu minulla on seuraavana päivänä päällä! Kyllä naurettiin tälle molemmat. Minulla on tällä hetkellä ihania työkavereita ja heitä jääkin ikävä. Siirryn nimittäin viikon päästä uuteen työpaikkaan uusien haasteiden pariin, vähän jännittää! Sellaisia uusia tuulia siis täällä. Osaksi senkin vuoksi on täällä blogissa ollut vähän hiljaisempaa. Viikonloppuna on luvassa kahden lapseni yhdistetyt synttärijuhlat, joten huominen meneekin aivan kokonaan niitä valmistellessa. Mukavaa ja mitä mahtavinta viikonloppua sinulle!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti