tiistai 9. huhtikuuta 2019

Blogin ulkoasun uudistukset käynnissä ja liivejä "asusteina"

Aloitin eilen uudessa työpaikassa työskentelyn ja viikko on lähtenyt käyntiin innokkain mielin. Intoa vähän laski tänään aamulla ulkona häämöttänyt takatalvi, mutta hei, kyllä se vaan tuo uusi lumi tässä vaiheessa on vanhan surma - eikö vaan. Keli oli aika vaarallinen ja kauhun sekaisin tuntein ajattelin aamulla töihin ajellessani niitä tuttujani, jotka eilen sanoivat vaihtaneensa kesärenkaat alle. Töistä kotiin etätöitä tekemään palatessani, matkan varrella oli hälyautoja ja oli sattunut kolareita.

Uuden työn lisäksi elämässä on tällä hetkellä meneillään muitakin uusia kujeita (joista ehkä lisää myöhemmin) ja tämä uudistusintoilu ulotti  näköjään itsensä tänne bloginkin puolelle, jonne parhaillaan muokkailen uudenlaista ilmettä. Otan mielelläni vastaan palautetta, joten sitä saa ja pitää minulle ehdottomasti antaa kommenttiboxiin tai vaikka sähköpostilla! Miltä näyttää - parempi vai huonompi, mitä kaipaisit? Tappelen tällä hetkellä tekniikan kanssa urakalla, mutta askel kerrallaan blogi päivittyy "valmiiseen" asuunsa.

Uudistusmyllerryksistä vaateasioihin. Olen aina tykännyt vaatteiden päälle puettavista liiveistä. Minulla on ollut sellaisia eri muodoissa melkein aina. Nyt on muutama vuosi vierähtänyt, ettei kaapissa ole ollut yhtä ainoaa. Nyt kevääksi aloin kaipaamaan taas mekon (ja muiden asujen) päälle heitettäviä huolettomia liivejä - erityisesti neuleversioita. Suuntasin askeleeni kohti lempparikirppistäni toiveissa löytää yksilö, joka sopisi mahdollisimman monen jo omistamani jutun ja asun kanssa.

Löysin kolme liiviä, jotka maksoivat yhteensä kolme euroa. Kaksi liiveistä ovat jonkun itse tekemiä ja yksi oli miesten liivi. Neuleliivit olivat samantyyppisiä, mutta kuitenkin malliltaan hyvinkin erilaisia. Suomen kevät (ja kesä) on kyllä juuri sellainen, että tuollainen liivi on aivan omian heittää vilpoisen asun päälle lämmittämään. Lämmittää sopivasti, muttei liikaa.

Olen käyttänyt hankkimiani liivejä jo useamman kerran ja näistä asukuvista tulee väkisinkin vähän hipahtava fiilis. 


Tämä asukokonaisuus minulla oli lasteni synttäreillä kuun vaihteessa ja samana viikonloppuna myös illanvietossa. Nuo alun perin Espritin mokkaiset ruskeat kiilakorkosaappaat tarttuivat herätteenä liivinostoreissulla mukaan (nekin eurolla) ja ne ovat itse asiassa aika hauskat. Lähempää näyttäisi, ettei jalassa välttämättä ole saappaat vaan ihan toisenlaiset kengät. Joskus toisessa postauksessa laitan parempaa lähikuvaa kengistä. Laukku on Marc Jacobs ja ainoa merkkilaukkuni. Olen ostanut sen käytettynä kaveriltani. En oikeastaan koskaan ole ollut merkkien perään millään lailla.


Asussa numero kaksi on liivi nro 2, joka on punaisen sävyinen (aikaisempi enemmän ruskeaan ja oranssiin taittuva). Edellisen asun liivissä on ylhäällä solmittavat nauhat, ei napitusta. Tässä liivissä on napit ja pääntie on pyöreä. Tämä liivi on kivan näköinen kiinni, kun mekossa ei ole tuollainen avara kaula-aukko kuten tässä asussa. Tuo mekko on Ellokselta aikanaan tilattu ja jäänyt vähän liian vähälle käytölle. Olen harkinnut luopumisesta, jos käyttöaste ei ala nousta. Mekko on hulmuava, kevyt ja hihat ovat kauniisti levenenät. Vyötäröllä on solmittavat nauhat.

Tumma miesten perusliivi ei ole vielä ollut käytössä. Käyttöä sille varmasti kuitenkin tulee. Liivit ovat melkein kuin asusteita, joilla voi tuoda kivaa uutta ilmettä asuun - niin kuin muun muassa huivit, kengät ja laukut. Mitä mieltä olet liiveistä, sopiiko sinun tyyliisi?

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti