perjantai 26. huhtikuuta 2019

Koroilla ja ilman - kevään ja kesän kengät

Toiset kutsuvat itseään kenkä- tai laukkufriikeiksi, mutta itse en ole kumpaakaan. Minulla on suhteellisen vähän kenkiä ja laukkuja, olen molempien suhteen melko nirso ja toisekseen hyvin monesti näissä kategorioissa ajaudun sen yhden kausilempparini käyttöön, muita sitten ulkoilutan vain erityistilanteissa tai muutoin harvakseltaan.

Aikanaan käytin melkein aina korkoja kengissä, mutta elämä pienten lasten äitinä loi minunkin kohdalleni sen tutun tarinan "mukavuus ensin" ja korot vaan jäivät käyttämättöminä kaappeihin. Ei sillä, korolliset kengät ovat myös mukavat jalassa, jos ne ovat jalkaan oikeanlaiset ja hyvät kengät. Vauhdikkaan taaperon ja pikkulapsen perässä on vain helpompi pysyä ja leikeissä mukana kivempi olla kuitenkin ihan lättäkenkämallissa. 

Talvisaappaissa minulla on ollut korkoa jonkin verran koko ajan, mutta muutoin ei juurikaan. Olen kranttu kenkien suhteen, saatan ostaa kirppareilta vastahankaisesti tarpeeseen pareja ja huomata tarpeen lakattua, että minun ja kenkien välille ei syttynyt kiintymyssuhdetta (jos nyt voi näin ei niin vakavasti tuota termiä käyttää). Erityisesti sandaalit ovat olleet hankintalistallani nyt jo monta vuotta ja en vaan ole löytänyt "niitä oikeita" sitten millään... Olen kesäksi jotkin lapikkaat kirpparilta haalinut ja mennyt niillä, syksyn tullen heivannut sitten kiertoon.


Kesäisin ja töissä olen ballerinojen ja loafereiden suurkuluttaja ja tosiaan käytän kengät aivan loppuun niin, että pohjaan kuluu reikä tai muuta sellaista. Tilasin kevättalvella Ellokselta perheelleni joitain juttuja ja samalla huomasin kenkätarjouksen "osta kolmet, maksa kahdet". Ajattelin käydä huvikseni tarjonnan läpi, jos vaikka onnistaisi ja löytyisi jotain, mitä todella etsin. 


Löysin lopulta kolme paria, joille arvelin (niiden ollessa jalkaani sopivat) tulevan paljon käyttöä. Joukkoon valikoitui jopa yhdet sandaalit - hurraa!


Elloksen omasta valikoimasta valikoitui nämä tukevalla pienellä korolla varustetut ruskeat mokkapintaiset avokkaat. Malli on mielestäni tosi kiva itse asiassa minulla on ollut viime vuosina paljon mokkapintaisia kenkiä käytössä ja hyvin ne ovat kestäneet menossa mukana, vaikka aikanaan olin skeptinen pinnan kestävyydestä Suomen olosuhteisiin ja suureen käyttöasteeseen nähden. Nämä olivat jalkaani sopivat ja tykkäsin kovasti, muoto tekee jalan siron näköiseksi vaikkei kengät ihan niin sirot olekaan.


Agnes Cecilia on itselleni uusi merkki, ei ole aikaisempaa kokemusta. Tällä hetkellä slingback -kengät ovat todella suosittuja. Minulla oli ylioppilasjuhlissani kirpparilta hankitut valkoiset rusetilla varustetut vintage slingback- avokkaat ja harmittaa aivan hirveästi, ettei minulla niitä ole enää! Ne olivat mielettömän kauniit kengät. Slingback-malli on ajaton, vintagehenkinen ja käytännöllinen sekä kaunis. Ostin Retro retongista kevättalvella mustat nahkaiset vintagekengät, jotka olivat slingback-korkkarit. Toiseen kengistä pitää käydä uusimassa korkolappu. 

No, itseni tuntien, noiden vintagekenkien lisäksi minulla on varmasti ihan hyvä olla lättäpohjaslingbackit. Nämä Agnes Cecilian mustat mokkapintaiset (nämäkin!) kengät ovat suloiset ja hyvät jalassa. Mallin takana oleva rusetti on sievä pieni yksityiskohta. Nämä muistuttavat minua lämpimästi ylppärikengistä - vaikka ovatkin lopulta aivan erilaiset yksilöt! 


No sitten haastavan sarjan pariin - eli sandaalit...
Nämä ovat Riekerin mallit ja eräs ihana seuraajani instassa laittoikin minulle viestiä itse omistavansa tällaiset mustana ja kehui kenkiä. Sandaalit tuntuivat kokeillessa todella hyvältä jalassa. Sandaalit ovat myös helpot laittaa  ja ottaa pois jaloista, mikä on yksi vaatimuksistani. Kokeilin kenkiä useamman vaatteen kanssa ja totesin, että nämä saattaisivat todella toimia! Voisi olla ehkä sitä pidempi aikaista suhdetta tiedossa, we'll see...


Elloksen yllä nähdyt kolme kenkäparia löytyvät nyt kaapistani ja täytyy myöntää, että ostoksen myötä tuli väkisinkin olo "onkohan tässä nyt liikaa"... Kuitenkin yritän pitää kaappini siinä tilassa, että kaikki osaset ovat käytössä. En halua tuhlata tai ostaa hukkaostoksia. Ostokrapulasta toivuttuani huomasin Citymarkettiin tulleen hurmaavia piparkakkureunaisia ballerinoja upeissa väreissä ja vielä alessa! Kävin katsomassa ja ostettuani kolmet ballerinat voitte uskoa, että hoin mielessäni "en osta kenkiä  enää vuosiin" lausetta perusteluksi itselleni! 

Yllä ja alla aivan ihania malleja Citymarketista, näitä en kuitenkaan muuta kuin vain ihaillut. Nuo laukutkin ovat söpöjä! Käyhän katselemassa, jos tykkäilet näistä. Tällaiset yksilöt marketista itselleni kotiutin; keltaiset ja mustat piparkakkureunaiset ballerinat. Nämä ovat olleet töissä jo kovasti käytössä. Kolmannet ovat nuo vaaleanpunaiset vähän eri malliset yksilöt, jotka nähtiin muun muassa Anna lapsesi pukea sinut- päivän asussa.
Viimeisissä kuvissa vielä hassuja jalkakuvia eli vähän osviittaa millaisissa asuissa ovat olleet jo käytössä. Nuo keltaiset ovat kyllä ehdottomat lempparini - tuo väri on suosikkejani tällä hetkellä!Tällä kertaa kenkäkuulumisia ja nyt kyllä on kenkähankinnat kevät/kesäkenkien osalta tehty pitkäksi aikaa. Minua harmittaa nykyisin se, että uusissa kengissä laatu ei useimmiten vastaa odotuksia olitpa satsannut kenkiin mitä tahansa. Yleensä menevät rikki yhdessä sesongissa, vaikka käytössä olisi samaan aikaan useammat yksilöt. Tämä myös vaatteissa. Siksi osakseen suosinkin kirppareita ja vintagea, laatu on aivan eri luokkaa - useimmiten.

Ihanaa aurinkoista viikonloppua!

-Tiina2 kommenttia:

  1. Ihanat vaaleanpunaiset Ballerinat :)

    VastaaPoista
  2. Nuo ovat kyllä suloiset! Vaaleanpunaiset ballerinat ovat yhdet eniten käyttämistäni kengistä kesäisin. :)

    VastaaPoista