tiistai 2. huhtikuuta 2019

Pentikin jakku

Pentik on melkein jokaiselle tuttu sisustuksen saralta, mutta harvemmin tulee vastaan vaatteita, joiden tuotelappua koristaa Pentikin teksti. Joitain vuosia sitten kirpparireissulta tarttui mukaan jakku, johon kaikkinensa muodon, värin, materiaalin ja yksityiskohtien puolesta ihastuin. Jakku on mokkanahkainen ja se on valmistettu Suomessa. Tuotelapussa lukee Pentik ja design on Arja Lehtimäen käsialaa. En ole löytänyt googlettamalla tietoa siitä, milloin Pentik on vaatteita valmistanut tai mikä jakun historia voisi olla. Joitain myynnissä olleita nahkatakkeja haulla löytyy, mutta muuta en ole saanut irti.

Tämä jakku on niitä vaatteita, että se on muhinut minulla kaapissa odottaen omaa aikaansa. En ole halunnut luopua siitä, mutten ole sitä juuri käyttänytkään. Heti ostettuani poistin siitä olkatoppaukset. Jos muistelen oikein, jakun kanssa samalla rekillä roikkui samaa sarjaa oleva hame. Hame ei kuitenkaan ollut minun juttuni. 

Pentikin jakku tuntuu todella laadukkaalta ja leikkaus on mieletön. Jakkua voi pitää monella eri tavalla, napit edessä ja jakun sisällä on laitettu viimeisen päälle. Ongelmaksi koituu ehkä se, että jakku on nahkaa ja melko raskas. Ei oikein kiva talvitakin alla, muttei riitä ihan yksin takkinakaan. Nyt minusta kuitenkin tuntuu, että jakku löysi tiensä käyttövaatteisiini pitkän muhimisen jälkeen. Nyt se myös tuntuu enemmän omalta kuin koskaan aiemmin.

Eilen puin jakun mustan hihattoman mekon päälle. Tuo mekko on kotelomallinen ja se on valmistettu Suomessa. Merkiltään Fantesca. Valmistaja on 1980-luvun lopulla perustettu lahtelainen vaatealan yritys. Mekko on erittäin miellyttävä päällä ja se on luottomekkoni. Aikanaan sekin kirpparilta ostettu ja maksoin siitä silloin kaksi euroa. 

Viikonloppuna juhlimme nuorimman ja vanhimman lapseni synttäreitä ja mummo toi kaikille lapsille lahjan sekä minullekin tuomisiksi kauniin mustan puisen korurasian, jonka sisällä oli kolme korua. Jakun ja mekon kanssa minulla oli eilen rasiassa olleet puinen kaulakoru ja samaa sarjaa oleva rannekoru. 
Mustan korurasian takana muuten näkyy se aiemmin blogissa mainitsemani äidin vanha jo lapsuudesta tuttu korurasia. Koru näyttää vähän Aarikkakorujen kaltaiselta, mutten tosiaan tiedä sen alkuperää.  Onko sinulle tuttu koru tai tiedätkö sinä jotain Pentikin vaatteista tai onko Arja Lehtimäki sinulle suunnittelijana tuttu? Ottavatko jotkut vaatteet myös sinulla "oman aikansa" ennen kuin pääset niiden kanssa sinuiksi?

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti