sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Täyspitkiä helmoja muita löytöjä Fidasta

Minulla ei ole ollut juurikaan maximekkoja tai -hameita. Muistan yläasteikäisenä, että omistin yhden mustan täyspitkän vakosamettikankaisen hameen. Siinä oli ylhäällä edessä lyhyt pätkä nyöritystä, jolla pystyi hieman säätelemään vyötärön kireyttä. Tuo hame oli aivan käsittämättömän kätevä! Talvella alle saattoi sulloa viisi kerrosta erilaisia housuja ja päällepäin näkyi vain tuo kaunis hame. Käytin tuolloin nuorena paljon kyseisen hameen kanssa vieläkin omistamaani, täälläkin näkynyttä, vintage karvakaulustakkia. Lisäksi takin ja hameen kanssa minulla oli mummon neuloma "reikäinen" iso kolmion muotoinen punainen huivi kaulalla ja äidin neuloma musta myssy päässä - ja voi niitä korkeapohjaisia kenkiä!

Minulle yleensä kokopitkät maxihameet ovat aivan liian pitkiä ja jotta voisin niitä sujuvasti käyttää, ensimmäisenä edessä olisi lyhennystyö. Pari viikkoa sitten poikkesin Joensuun Fidaan kulutellessa odotusaikaani kaupungissa ja sieltä löysin Modelian täyspitkän tumman kukkakoristeisen hameen. Kuviointi on upea! Vyötäröltä hame on minulle melko piukka, että yhtään ei passaisi sinne suunnalle leveyttä ottaa, jos mielin tätä kyseistä ihanuutta käyttää!

Joensuun Fidassa on oma "retrorekkinsä", johon on ripustettu erikseen vintagekappaleita. Yleensä suuntaan tuolle nurkkarekille aina ensimmäisenä, sitten katselen muuta. Hameen lisäksi kiinnitin huomiota söpöön kirkkaanpunaiseen jakkuun, jonka rintaa koristaa valkoinen ankkuri. Koko oli s, mutta hetken silmäiltyäni päätin ottaa vaatekappaleen sovitettavien joukkoon ja kokeilla onneani. Jakun lisäksi mukaan lähti myös kahdet housut, vaaleat ja tummansiniset sikarihousujen malliset (alaspäin kapenevat, edestä vekitetyt) housut.



Modelian hame on kokonaisuudessaan kyllä kaunis ja mikä on uskomatonta - se oli minulle täydellisen pituinen! Olen viipottanut töissä jo tuo hame päällä ja täytyy sanoa, että on se pitkä helma vaan jotenkin niin helppo. Tämän hetken kurakeleissä tosin ei ehkä se paras vaihtoehto.



Alla on melko nostalgisesti tuo yläasteella paljon kuluttamani takki taas täyspitkän hameen kanssa. Takki oli tuona keväisenä päivänä jo vähän liikaa, mutta villa on kyllä siitä mainio materiaali, että se menee niin kylmällä kuin lämpimälläkin hiostamatta. Töissä hameen kanssa oli valkoinen t-paita ja sen päällä musta neuletakki. Halusin antaa kaiken huomion kiinnittyä upeaan hameeseen. 




Vaaleat housut istuivat päälleni hyvin, mutta... Niistä näkyi aavistus läpi ja tiedän, ettei se sovi minulle. Eihän se talvella sukkahousujen kanssa mitään meinaisi, mutta kun olisin halunnut ne vaaleat housut kesäkäyttöön. Tummansiniset housut olivat sellainen löytö, että melkein liikutuin sovituskopissa, hahhah. Lahkeen pituus ja istuvuus kaikin puolin hipovat täydellisyyttä! Olin etsinyt kyseisen mallisia housuja ja ai että, kun ne nyt löytyivät! Housut ovat jonkun itse taidokkaasti ompelemat. Tykkään todella paljon tuosta punainen - sininen - valkoinen - yhdistelmästä. Klassinen ja raikas väriyhdistelmä!



Punainen lyhyt jakku on myös löytö. Seilorihenkiseksi sen tekee tuo ankkuri-yksityiskohta edessä. Jakku on tehty Suomessa (kuten hamekin) ja sen on valmistanut helsinkiläinen Erikois Muoti Oy. Jakun hihojen pituus on minulle todella hyvä, kuten myös jakun pituus muutoinkin. Tämä on aivan ihana heittää kesällä mekkojen ja paitojen päälle. Punainen väri on juuri oikea sävy itselle ja koko vaate näyttää lähes käyttämättömältä.




Näistä kolmesta vaatteesta tulee ehdottomasti lemppareitani, joille käyttöä kertyy. Odotan jo niin paljon kevättä ja pikkukenkäaikaa! Vähän lohduttaa se, että töissä voi pitää sisällä pikkukenkiä ja heittää saappaat nurkkaan sisällä olon ajaksi. Meidän pihamme on tällä hetkellä aivan hirveä kuravellikeidas, siinäpä sitten yrität autolle loikkia jotenkin edes siistinä kengät pitäen. Tämä aika on myöskin sitä koiranomistajan kulta-aikaa... Kura ja karvanlähtö, ei varmaan tarvinne enempää asiaa avata.

Huomasin, että ihastuin uudelleen täyspitkään helmaan. Saa nähdä ajautuuko kaappiini tämän myötä lisää maximekkoja tai -hameita. 

-Tiina







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti