sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Adrianna Papéll -mekko

Erityisesti mummoni kanssa olemme usein suosineet Liperin Siikasalmessa olevaa Adventtikirkon kirpputoria. Kirppis saa tuotteensa lahjoituksena. Tuolta kyseiseltä kirppikseltä olen tehnyt muutaman aivan järjettömän upean vintagelöydön ja juuri se paikassa viehättää, siellä voi tulla vastaa mitä vain. Paikka on viileä kesälläkin, eikä siellä koskaan ole tungosta - vaan rauhallista. Paikassa käy vain käteinen raha, kortilla et voi maksaa. Siihen täytyy siis varautua, mikäli paikassa vierailet. 

Viimeksi Siikasalmen kirpparilla käydessäni löysin ihanan sinisen silkkimekon merkiltään Adrianna Papéll. Mekossa on edessä upea kultanapitus alas saakka. Kangas on niin kepeä ja hengittävä päällä, että se tekee siitä unelmien työvaatteen. Mekossa on kevyet olkatoppaukset, joita en poistanut. Mekkoon kuuluu myös vyö. 

Hinnoittelu mainitsemallani kirppiksellä on vaihtelevaa. Toisinaan jokin voi tuntua todella kalliilta, kun taas joku toinen tuote yllättää edullisuudellaan. Yleensä mekot, joita olen ostanut, ovat olleet kympin luokkaa. Niin ajattelin, että hinta on tämänkin upean yksilön kohdalla jotain niitä main. Eräs nainen ennen siirtymistäni kassalle, kävi melko tylysti sanomassa kassalla usein olevalle vanhemmalle naiselle, että paikka on aivan ylihinnoiteltu - "kuinka luulette ikinä tuotteiden menevän kaupaksi". Myyjä oli pahoillaan ja yritti selittää, ettei hinnoittele tuotteita. En tiedä vaikuttiko tämä tapaus ostokseni hintaan, koska myyjä ilmoitti mekon maksavan kolme euroa. Vaikutti tai ei, hinta oli positiivinen yllätys. Kolme euroa tällaisesta silkkimekosta, uskomatonta!

En löytänyt etsimällä kyseisestä merkistä juurikaan tietoa, mutta joitain tuotteita merkiltä löytyi ja mekko on varmaankin 80- tai 90-luvulta peräisin. Adrianna Papéll on nopean googlettelun tuloksista pääteltynä valmistanut juurikin silkistä vaatteita 80- ja 90-luvulla, löytyi eräs mekko 60-luvultakin.  Tämä kuuluu kyllä sarjaan uskomattoman upeat kirppislöydöt. Mekko on itselleni todella hyvän kokoinen. Ainoa miinus on se, että vyössä on tuo nappi, joka pitää vyön kärjen paikallaan. Jos laitan vyön niin, että kärki on napissa - vyö on liian suuri. Vyö kuitekin pysyy päällä ilman nappiakin, joten onneksi asia ei käyttöä varsinaisesti haittaa. 

Mikäli asut Liperiä lähellä tai vierailet Pohjois-Karjalassa ja rakastat kirppiskäyntejä, kannattaa tuolla Siikasalmen kirpulla vierailla. Muista vain tosiaan käteinen raha mukaan ja tutustu ensin blogitekstin alussa olevaan linkkiin. Tuolla kirppiksellä on kaikenlaista tavaraa; vaatteita, huonekaluja, käyttöesineitä ja astioita sekä lasten juttuja. 

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti