maanantai 10. kesäkuuta 2019

Kesälomareissu, Katinkulta - osa 1

Koko perheen yhteisen loman ajanjakso sijoittuu meillä tänä vuonna kesäkuun alkuun. Olemme suunnitelleet yhteiset reissut ja jutut siis heti kesän alkuun. Tulimme eilen kotiin ja ensimmäinen matka on nyt reissattu. Täytyy sanoa, että irtautuminen ja rentoutuminen on ilmeisen onnstunut, koska olen täynnä energiaa ja kotona ensimmäisenä ajattelin kuinka kivaa on alkaa järjestelemään ja siivoamaan - todellinen lepäytyneisyyden merkki! 

Ajattelin kirjoittaa teille reissustamme useammassa osassa, koska alun perin yhtä reissupostausta ajatellessani en älynnyt, ettei kaikki millään yhteen juttuun mahdu. Reissutarinat tulevat nyt siis osissa. Ensimmäisessä osassa kerron vähän varsinaisesta kohteestamme Katinkullasta; miksi sen valitsimme ja millä tavoin lapsiperheenä siellä aikaa vietimme. En tiedä onko teidän postiluukusta tai -laatikosta löytynyt joskus Holiday Clubin mainos, jossa houkutellaan edulliselle matkalle - ehtona edullisuudelle on käydä kuuntelemassa Holiday Clubin esittely. Muutama vuosi sitten me menimme tällaiselle lomalle. Olimme etukäteen päättäneet, ettemme hanki osakkuutta. No, toisin kävi. Lasten ollessa pieniä, olemme keskittyneet kotimaan matkailuun. Osakkeen hankkimisen yhteydessä saimme kultakortin, jonka johdosta matkailu Holiday Club kohteissa on meille melko edullista. Tykkäämme tehdä ex tempore matkoja ja osakkeen tuomat edut sopivat meidän käyttöön hyvin. Aluksi meillä oli osake, jota emme itse käyttäneet. Teimme vuosi sitten korjausliikkeen tässä asiassa ja vuoden odottelun jälkeen tänä kesänä pääsimme omalle osakelomalle viikoksi. Meidän osakkeemme on Katinkullassa Golfharjussa. Tykkäämme huoneiston sijainnista ja sen koko on täydellinen tällä hetkellä tarpeisiimme. Toivomme, että tästä omasta viikosta tulee perinne, jonka lapset muistavat ja saavat kokemuksena vielä vuosienkin päästä. Hankalaa on vain se, ettei aina lomat satu niin hyvin kun ne nyt sattuivat. Silloin oma viikko on vain laitettava vuokralle ja reissattava kultakortin kanssa itselleen sopivaan ajankohtaan. 


Me emme golfaa, emmekä ole himoliikkujia. Liikkujille ja golfin harrastajille Katinkulta tarjoaa paljon aktiviteettejä vuoden ympäri. Meidän huoneistoomme kuului kaksi aikuisten pyörää, niitä hyödynsimme. Erilaisia välineitä on vuokrattavissa Katinkullasta. Olemme käyneet pelaamassa sulkapalloa ja lapset ovat olleet sen aikaa Lastenmaailmassa, joka on maksullinen lastenhoitopalvelu. Salista voi varata vuoroja muidenkin pallolajien pelaamiseen. Kuntosali on myös äärellään. Ulkoilumaastot ovat todella kauniit ja tällaiselle metsän ystävälle löytyy polkua, mitä tallata.

Huoneisto on meille ihan must, koska täytyy saada laittaa itse ruokaa. Hotellissa on se huono puoli, että on koko ajan käytävä muualla syömässä. Toimii lyhyemmillä reissuilla, muttei mielellään viikon mittaisilla. Erityisesti kotimaassa lasten kanssa käy kalliiksi, ja alkaa puuduttaa. Me olemme lasten kanssa käyneet Katinkullassa O´Learysissa syömässä. Annokset ovat isoja, nälkä ei jää. Tällä reissulla söin salaatteja ja kuvissa kaksi niistä (katkarapu ja sinihomejuusto/liha). Lasten pirtelöt olivat tooodella isot. Vaikka meidän lapset tykkää herkuista, jäivät jälkkäritkin kesken. Pirtelö varmaan toimisi paremmin ilman ruokaa erikseen, jos haluaa jaksaa nauttia sen loppuun saakka. Katinkullasta löytyy myös Classic Pizza Restaurant ja Easy Kitchen, joista ensiksi mainitussa olemme käyneet pizzalla aikuisten kesken. O´Learys on urheiluteemainen ravintola ja kaksi muuta ravintolaa sijaitsevat yläkerrassa. Katinkullasta löytyy myös yökerho. 


Heti reissun alkuun kävimme kylpylässä, jolle tehdään remonttia (alkoi jo viime kesänä). Naisten pukutilat oli jo sitten viime käynnin uusittu, miesten pukkarit olivat kuulemma vielä ennallaan. Uusiutunut kaappien lukitussysteemi rannekkeella on tullut nyt myös tänne. Allastilat ovat vielä ennallaan, mutta saunamaailmaan olivat tulleet elämyssuihkut. Ne taitavat olla nyt joka paikkaan saapuva trendijuttu - ja ovathan ne hauskat! Äänet, valot ja erilaiset vesisuihkut - erilainen suihkuelämys. Tällä hetkellä kylpylässä on yksi lasten allas, jossa on leluja ja pieni liukumäki. Allasosastolla on muutoin hyvin erilaisia altaita kylpylämeiningillä, mutta löytyy erikseen myös pitkä allas esimerkiksi kuntouimareille. Kylpylään pääset tutustumaan lähemmin halutessasi klikkaamalla tästä.Tuo "vesiputouskatu" on sellainen, että lapset haluavat käydä katsomassa sen aina, ja useamman kerran. Kaunis paikka käydä kävelemässä. Joka kerta myös tarkkailemme, ovatko sorsat perheineen siellä uiskentelemassa. Katu päättyy rantaan, jossa on venelaitureita ja hyvä uimaranta. Uimarannan läheisyydessä on myös leikkipuisto, josta löytyy kuntoilulaitteita aikuisille ja leikkipuuhia pienemmille. 


Katinkullasta löytyy itsessään R-kioski, jonka yhteydessä on myynnissä jonkin verran merkkituotteita kuten Gantia. Kioskin vieressä on Riipisen myymälä, joka on minulle tuttu Rukan reissuilta. Tällä kertaa tein ostoksia Riipisestä talvea ajatellen. Ostin pipon ja sisätossut. Osakaskortilla saa vähän alennuksista ostoksista, myös kaikista muistakin palveluista. 
Myös sisätiloista löytyy lasten leikkipaikka, missä meidän lapset ainakin viihtyivät tosi hyvin. Leikkipaikka on kuntosalin ja liikuntasalin vieressä. Sadepäivinä ulkoleikkipuiston sijaan päädyimme usein tänne. Leikkipaikan läheisyydessä on myös pelihalli, josta löytyy muun muassa vanha kunnon flipperi ja muista kolikoilla toimivia pelejä. 
Kävimme myös kätköilemässä, mutta niitä ei ihan hirveästi ollut. Premium-palvelulla kätköjä oli vähän enemmän. Yksi trail on, joka olisi varmastikin kiva käydä pyöräillen. Kävimme sen varrelta muutaman kätkön autoillen ja kävellen. 
Säät suosivat meidän tämän vuoden reissuamme aivan upeasti! Saimme vastoin kaikkien ennakko-oletusten uida järvessä ja heittää talviturkit. Vesi oli lämmintä ja pulikoimme pitkät tovit vedessä. Kun asteita oli päälle 30, oli ihanaa uiskennella järvessä. Meidän lomat menevät niin, että katsomme jonkin verran etukäteen mahdollisia tehtäviä juttuja ja sitten lomalla etenemme fiiliksen ja sään mukaan. Jotkut tykkäävät tarkasta aikatauluttamisesta, me emme. Ei liikaa ohjelmaa ja väljyyttä pitää olla sen verran, että voi tehdä jotain siinä hetkessä, suunnittelematta. 

Olemme lasten kanssa käyneet useasti Holiday Clubin Katinkullassa ja Tahkolla. Molemmista on tykätty todella paljon. Myös Kuusamossa ja Rukalla olemme olleet. Jossain vaiheessa varmaan kokeillaan myös Saimaa ja Tamperekin. Tässä reissupäiväkirjan osa yksi ja seuraavissa osissa luvassa kirppiskäyntejä (tietenkin!), Kajaania ja Haapalaa. 

Ihanaa viikon alkua!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti