torstai 20. joulukuuta 2018

Muodin tarina - lapsille ja aikuisille

Tänään on ollut melkoinen projektipäivä tekniikan kanssa, kun vaihdoin vanhan puhelimen uuteen ja perustin blogille sivua facebookiin. Sivu ei jostain syystä vielä oikein valitettavasti löydy ja toimi kunnolla, mutta yritän korjata asian pian. Puhelinhässäkkä on sitten ihan oma lukunsa...

Vanhin tyttäreni sai muutama vuosi sitten lahjaksi kirjan, jonka haluan esitellä nyt teille. Kirja on nimeltään Muodin tarina tarrakirja. Kirjan kohdeyleisö oikeasti on varmaan enemmänkin lapset, mutta - minä innostuin siitä vielä lapsiani enemmän! Kirjan lopussa on yli 160 tarraa, jotka on tarkoitus liimata aiemmille sivuille oikeisiin kohtiin. Kirjassa on ihania inspiroivia kuvia ja se sisältää kivasti luettavaa kaikille muodin historiasta kiinnostuneille. 

Kirja on Aurinko kustannuksen ja sen tekijät ovat Ruth Brocklehurst (kirjoittaja), Christophe Lardot (kuvitus), Nancy Leschnikoff ja Laura Wood (suunnittelu) sekä Jemina Klenk (muodin historian asiantuntija). Katselin netistä, onko kirjaa enää saatavilla ja sitä löytyy ainakin täältä. Kirja käsittelee muodin eri aikakausia aivan alusta aina 1970-luvulle saakka. Kirjasta löytyy aukeama jokaiselle aikakaudelle ja lopussa on luettelo muotisuunnittelijoista ja muodin aikajana. 

Valikoin teille itseäni inspiroivia kuvia ja yritin saada kokonaiskuvan tuotua esille kirjasta. Seuraavaksi siis monta, monta kuvaa - olkaa hyvä!
Upea Gabrielle "Coco" chanel!
Oma tyylini ei ole sidottu yhteen aikakauteen vaan yhdistelen melko paljon vaatteita eri ajoilta sekä myös sujuvasti uutta ja vanhaa. Mekot ja hameet kaiken kaikkiaan ovat minun juttuni. Jos sinulla on lähipiirissäsi muodista (ja tarrojen liimaamisesta) innostunut pieni, tai suutempikin, ihminen - tässä on lahjavinkki! Muodin ja historian rakastajalle tämä on myös aika kiva lisä omaan lukemistoon. 

Mekkorakkauden löytää nykyisin tosiaan myös instasta www.instagram.com/mekkorakkautta ja facebookista (linkitän tänne toimivan osoitteen mahdollisimman pian!). 

-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti