perjantai 14. joulukuuta 2018

No onkos tullut kesä, nyt talven keskelle?

Tällä viikolla saapui postissa kesä keskelle talvea! Ostin nimittäin vintagekirppikseltä repromekon, joka on Bernie Dexterin mallistoa parin vuoden takaa. Haaveilin jo aikanaan tästä kyseisestä mekosta juurikin sen kuosin vuoksi! Kun se nyt tuli vastaan vintagekirppiksellä, en voinut ohittaa sitä vaan siirsin ajatukseni huolella jo ensi kesään.Mekko on japanilaisteemainen, mallin virallinen nimi on The Varick Koi Fish Dress. Koi fish tarkoittaa koikarppia, joita on mekon kuvituksessa karppilippujen muodossa. Koikarppi on Kiinasta Japaniin levinnyt kalalaji ja nämä liput tunnetaan myös nimellä Koinobori. Niitä lennätetään Japanissa juhlittaessa toukokuun alussa kansallista lastenpäivää (ks. myös Tango no sekku ja Golden week). 

Moni asia Japanin historiassa ja japanilaisessa kulttuurissa, taiteessa sekä vaatetuksessa (esim. kimono) kiehtoo minua. Olen useasti meinannut ostaa kimonon kaltaisia mekkoja ja paitoja, mutta juuri sellaista täysin etsimääni vastaavaa yksillöä ei ole vielä tullut vastaan. Japanilaiset kukkakuvitukset ovat lumoavia ja niitä kyllä on löytynyt ajan mittaan vaatteitteni kuoseista.

Tätä vuotta ei ole enää edes kuukautta jäljellä ja vuodenvaihteen jälkeen talvi taittuukin jo kevään ja kesän odotukseen. Mutta, nyt on kuitenkin talvi parhaimmillaan ja joulun odotus kiihkeimmillään - nauttikaamme siitä! Tämä vain pienenä pilkahduksena kesästä talven keskelle.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti