sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Muotihovin mekko

Minulla ei ole kovin montaa pitkää mekkoa tai hametta. Tämä taitaa tarkemmin ottaen olla ainoa. Olin kirpparilla käymässä ja tuolla samaisella kerralla löysin kaksi aivan upeaa mekkoa. Molemmat mekoista taisi maksaa kymmenen euroa kappaleeltaan. Tämä mekko oli minulle aluksi mysteerimekko. Siitä oli leikattu kaikki laput pois, enkä tiennyt yhtään kuka tai mikä taho sen oli valmistanut. Mekko on aivan kuin uusi ja totta puhuen ajattelin aluksi sen olevan ihan uustuotantoa. Kangas, kuosi, leikkaus ja tyyli olisi voinut aivan hyvin olla tätä päivääkin. 

Myöhemmin katsellessani facen vintagekirppisryhmän myytävien kansiota, tämä mekko tuli siellä yllättäen vastaan. Siellä mekon ilmoitettiin olevan kotimainen juhlapuku, suomalaisen Muoti-Hovin valmistama. Muoti-Hovi Oy on 1958 Riihimäelle perustettu naistenvaatteita valmistaja perheritys. Nykyään yritystä ei enää ole. Mekko oli vintagekirppiksellä 1970-1979-lukulaisten kansiossa. Tarkistin tätä postausta kirjoittaessani, että onko mekko siellä edelleen myynnissä ja näyttäisi olevan. Jos siis ihastut tähän ja kokosi on 36-38, käy facebookissa vintagekirppisryhmässä katsomassa ilmoitus ja ottamassa yhteyttä myyjään.

Mekko on liukasta, ohutta ja kiiltävää kangasta. Alla olevat kuvat ovat melko hassuja, mutta yritin saada mekon eri puolet esille. Istumakuvan asento on kaikkea muuta kuin luonnollinen, mutta halusin hihojen mallin tulevan edes jotenkin kuvaan. Ihastellessasi mekkoa voit samalla hihitellä näille hassuille asukuville. Tuo kankaan kukkien väritys on kyllä aivan uskomattoman kaunis!En osaa pitää täyspitkiä mekkoja ja hameita. Ne olisivat talvella todella käyttännöllisiä kylmällä ilmalla. Yleensä suosin hieman polven ylle tai alle helmoistaan ulottuvia helmoja. Tämä Muoti-Hovin mekko olisi aivan omiaan johonkin loppukesän tai syksyn juhliin. 

Uskomatonta, että tätä vuotta on enää vähän päälle vuorokausi jäljellä! Joko teillä on suunnitelmat valmiina uudenvuoden aaton viettoon? Meille tulee vieraita ja juhlinta tapahtuu kotona rennoissa merkeissä hyvästä seurasta ja ruoasta nauttien. 

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti