torstai 27. joulukuuta 2018

Pallomekko - ennen ja jälkeen

Ostin tämän keltaisen pallomekon vintagekirppikseltä pari vuotta sitten. Se oli kuitenkin pitkään vain koristeena kaapissa. En osannut pitää sitä arjessa ja syynä olivat kaulus ja hihat. Ei vain jostain syystä tuntunut omalta päällä, niin ei. Teen todella harvoin vintagevaatteisiini korjauksia, koska haluan säilyttää niiden alkuperäisyyden. Jos malli ei istukaan itselleni tai sitä ei tule pidetyksi, mieluummin luovutan sen eteenpäin kuin kajoan vaatteisiin muutokset mielessä. Toinen syy alkuperäisyyden säilyttämisen lisäksi on katumuksen pelko. 

Tämä ihana sinapinkeltainen pallomekko on upea! Halusin niin kovasti tämän jatkuvaan käyttööni, joten päätin tehdä jotain. Harkinta-aika muutoksiin oli reilusti yli vuoden. Mitä mekosta sitten muutin - helman lyhyemmäksi, avarsin kaula-aukkoa ja muutin hihoja. Kun nyt katson kuvia alkuperäisestä mekosta, se olisi ollut kaunis juuri noinkin. Mutta - muutoksien jälkeen olen kyllä käyttänyt mekkoa enemmän. Kaksi ylintä kuvaa ovat mekosta alkuperäisessä muodossaan ja loput nykyisessä muodossaan.
Helmasta leikatusta osasta tein solmittavan vyön, jota ei näy näissä kuvissa. Ylemmissä kuvissa käytössä on musta vyö, jota voi hyvin käteväti käyttää melkein missä vaan halutessaan ryhdistämään olemusta ja muokkaamaan siluettia, luomaan kuvaa vyötäröstä. 

Seppälän vaateketjua ei ole enää olemassakaan. Seppälä perustettiin alun perin vuonna 1930 (joukoista löytyy muun muassa Liisa Lipsanen) ja tämä mekko on S-Style mallistoa. S-Style yritys aloitti tekemään Seppälän kanssa yhteistyötä 1972 ja se suunnitteli Seppälän omia mallistoja. Liekö tämä sitä "parempaa Seppälää", ainakin laadukasta ja Suomessa valmistettua. Valmistaja on varmaankin Miss design Oy.

Kuten aiemmin jo todettu pallokuosi on yksi heikoista kohdistani. Myös tämän mekon keltainen sävy on yksi niistä väreistä, joista pidän todella paljon. Ylemmässä kuvassa näkyy muuten hieman hiusteni sävyä - mitä se oli vielä jonkin aikaa sitten. Minulla on oikeasti vaaleat kultaan taittavat hiukset ja olen nyt oman värini takaisin hankkimisen prosessin keskivaiheilla. Olisin halunnut pitää tumman tukan (joka minulla oli ollut viitisen vuotta), mutta jatkuva värjääminen alkoi rassaamaan. Sen vuoksi annan nyt luonnollisen sävyn tulla takaisin. Tämän hetkinen hiustilanne on kaikkea tumman ja vaalean väliltä.

Pallomekosta hiuksiin ja takaisin. Teettekö te muutoksia vintagevaatteisiin ja miltä muutos tämän mekon kohdalla näyttää - onko se kiva vai kauhistus?

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti