tiistai 29. tammikuuta 2019

Kimaltava sininen unelma

Tiedätkö tunteen, kun olet tilannut jonkin ihanan vaatteen (tai oikeastaan minkä tahansa asian) ja odotat sitä saapuvaksi oikein kovasti. Odottamasi asian vihdoin saapuessa ja avatessa pakettia huomaat, että se onkin aivan erilainen kuin ehkä odotit tai olit ajatellut - mutta vielä miljoonakertaisesti ihanampi kuin millaiseksi alun perin sen olit mielessäsi mieltänyt. Minulle kävin näin hyvin vahvasti tämän kuvissa näkyvän sinisen, tarkemmin turkoosin sävyisen, unelman kanssa.

Näin Facebookin vintagekirppiksellä ilmoituksessa kivan näköisen pitkähihaisen vähän kimaltavan mekon ja ajattelin kuvan perusteella kankaan olevan pehmeämpää, ehkä enemmän neulemaista. Päätin ostaa mekon talveen arkikäyttöä varten. Kun tämä 60-lukulainen mekko sitten saapui ja avasin paketin, meinasin pyörtyä ihastuksesta. Ensin hämmästyin, tässä olikin kaulukset ja nappeja? Näitä en ollut jotenkin kuvasta lainkaan hahmottanut olevankaan. Kangas oli paksua ja aivan upeaa, enemmän turkoosia kuin sinistä. Kuvissa tämä mekko näyttää aivan sähkönsiniseltä, sitä se ei kuitenkaan ole. Vaikka yritin useammassa valossa kuvata, ei oikea värisävy tartu kameran kuviin. Minäkin ostaessani mekkoa luulin sen olevan eri sävyinen, kuten kuvissa.

Mekko oli ensi kertaa ylläni viime lauantaina työreissulla. Mekko on kiva päällä, vaivaton. Itselleni se päällä tulee kuitenkin se olo, tiedättekö, että tuntee olonsa erityisen viehättäväksi. Joillakin vaatteilla on sellainen taika, että ne ylle pukiessaan tuntee itsensä ja olonsa erityisen hyväksi. Tämä mekko on minulle selvästikin sellainen. Useampi vieras ihminen tuli erikseen sanomaan, että onpa kaunis mekko ja kyselivät mekon alkuperästä. 


Yllä oleva kuva on työreissun välistopilta ABC:n vessassa otettu syystä, että peilien tekstit olivat minusta mahtavat - looking good ja hyvältä näyttää, peiliin katsoessaan sai mukaansa positiiviset vibat!
Mekon mukana tuli solmittava vyö. Tuotelappuja ei löydy muuta kuin tuo alla näkyvä kokomerkintä.Alla kuvia helmojen huolitteluista. En tiedä onko nykyinen mitta alkuperäinen, koska kääntövaraa alusmekossa näyttäisi olevan melkoisesti enemmän kuin varsinaisessa helmassa, niin kuin kuvissa näkyy.Alin kuva on ehkä lähimpänä mekon oikeaa sävyä. Tiedän tämän mekon olevan sellainen aarre, josta en varmasti koskaan luovu. 

Blogihommat ovat tällä hetkellä hehkuneet vähän pienemmällä liekillä johtuen sairasteluista ja muista asioista. Kovasti odottelen energisempiä aikoja. Mikä positiivista, valon määrä on lisääntynyt jo paljon. Viime päivinä olen alkanut kovasti kaipaamaan kevätvaatteita ja erityisesti kepeitä kenkiä ja takkeja sekä jakkuja. Täytyy kuitenkin nauttia tästä ihanasta talvesta, kyllä ne kevät ja kesä taas sieltä ajallaan tulevat! Täällä on ollutkin melkoisen rapsakka pakkassää, eilen aamulla yli -30 astetta, hrrr! Ihanaa viikkoa ja tsemppiä päiviinne, sekä paranemisia - jos teilläkin eletään samanlaisessa toipilastuvassa kuin täällä!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti