torstai 24. tammikuuta 2019

Muoti-Tuote Oy:n Leona-mekko

Taannoinen vierailuni Punaisen Ristin Kontissa johti siihen, että kaappiini ilmestyi kaksi uutta vintagemekkoa. Yhden mekon esittelinkin jo teille ja tänään on vuorossa se toinen. Kyseessä on suomalaisen Muoti-Tuote Oy:n valmistama Leona-merkkinen musta pitsikoristeinen mekko. Muoti-Tuote aloitti toimintansa 1940-luvulla. Leona tuotemerkki syntyi 1960-luvulla.

Leona-mekko on minulle juuri oikeaa kokoa. Hihat ovat vähän lyhyemmät - minulle juuri sellaisen pituiset, joista pidän. Pitsikoriste on edessä ja takana. Se ei ole valkoinen vaan jotain ruskean ja harmaan väliltä. Hihat ovat hienoisesti puhvimaiset. Mekko on liukasta, ohutta materiaalia ja todella miellyttävä ja kevyt päällä. Kaulus on hieman pystymallinen.

Olen aivan rakkaudessa tähän yksilöön! Ainoa ongelmani on, että tarvitsen mekkoon sopivan vyön. Näissä kuvissa minulla oli hätäratkaisu; tuommoinen joustava metalliklipsillä kiinnitettävä vyö. Haluaisin tähän mekkoon siron ja hennon, täysin yksivärisen vyön. Ajattelin, että ehkä punon itse tähän vyön tai sitten ompelen mekkokankaan kaltaisesta materiaalista ohuen taakse rusetille solmittavan kaistaleen. Saa nähdä millaiseen ratkaisuun vyöongelmani kanssa lopulta päädyn.

Mekon ollessa töissä ylläni, minulla oli polvimittaiset saappaat ulkokäytössä. Hameen helma osui koko ajan saappaiden solkeen ja huomasin lopulta, että käännös oli tämän vuoksi lähtenyt purkautumaan ja perässäni kulki helmasta roikkuva pitkä lanka... Helma täytyy siis korjata. Asian huomattuani käyttämäni vyö oli siinä mielessä kätevä, että vedin vyön ylle jäävää osaa mekosta pussille ja sain helmaa näin sopivasti lyhemmäksi. Saappaista tulikin mieleeni, että tänään kävin kengät suutarilta - kaikki tulivat ehjänä takaisin kotiin! Viisi paria kenkiä ja korot korjattuina, hintaa projektille tuli 75 euroa.

Huomenna lähden Helsinkiin työmatkalle ja palaan lauantaina illalla myöhään takaisin. Laitan reissukuulumisia blogin Facebook-sivuille ja Instagram-tilille. Yritän myös ehtiä julkaista jotain täällä. Ihanaa torstai-iltaa kaikille, iloa ja valoa loppuviikkoon!

-Tiina

2 kommenttia: