torstai 10. tammikuuta 2019

Kirppislöytöjä

Kerroin tällä viikolla piipahtaneeni kirpparilla työpäivän jälkeen. Löysin sieltä sellaisen hatun, jota olen jo jonkin aikaa eri paikoista katsellut. Ehkä vielä jatkan etsimistä sen suhteen, että toivoisin löytäväni arkisemman 20-luvun tyylisen päähineen. En oikein tiedä totta puhuakseni, että onko ostamani hattu vintagea vai uutta tuotantoa. 

Hatun lisäksi ostin kaksi paitaa. Toinen on mielettömän söpö retroneule ja toinen - yllätys, yllätys - pilkullinen kauluspaita! Molemmat ostin värien takia. Pilkkupaidalle tulee varmasti paljon käyttöä keväämmällä ja kesällä.

Täysi villi kortti oli jakkupuku. Sovittaessani sitä, ihmettelin miksi joka paikka on täynnä tummia kovia muruja, tuntuivat hiekalta tai kahvinporoilta. Riisuessani jakkua säikähdin näitä murusia tosissaan ja ihmettelin, että mitä jakun sisällä olikaan ollut... Syy selvisi kuitenkin heti. Jakun olkatoppauspussien, verkkoisesta kankaasta tehtyjen, sisällys se oli murentunut ja varisi päälleni. 

Jakkupuvun linjoista tuli itselleni ensimmäisenä mieleen 30-luku, mutten osaa ajoittaa vielä oikein pukua. Sen lapuissa lukee La Boutiquiere Turku Finland. En löytänyt vielä noilla sanoilla nettihaussa yhtään mitään. Koko puvussa on 38, mutta jakku on melko väljä (varmaan paremmin istuisi vähän pidemmälle henkilölle) ja hame taas melko pientä mitoitusta. Minulla ei ole yhtään jakkupukua ennestään. En tiedä vielä onko minulla puvulle todellista käyttöä sellaisenaan kokonaisuudesaan, ehkä pienillä muutostöissä enemmänkin ja erikseen käytettyinä varmastikin. En vain voinut jättää pukua! Jos en itse sitä tule käyttämään - myyn tai lahjoitan sen eteenpäin. Mutta on kyllä kerrassaan tyylikäs yksilö! Kuvat eivät todellakaan tee oikeutta.
Alimmassa kuvassa on vielä mukaan lähteneet heräteostokset, kaksi miesten rusettia. Ne olivat mielestäni tosi söpöt! Saa nähdä käytänkö niitä ihan rusetteita perinteisesti, teenkö pukukoruja vai hiuspantoja/koristeita. 

Kaikki nämä ostokset maksoivat minulle neljä euroa. En siis köyhtynyt kovin paljoa. Jos osaat kertoa minulle jotain lisätietoja tuohon jakkupukuun liittyen - olisi kiva kuulla ja arvostaisin kovasti! Laita kommentti tai lähetä sähköpostia. Haluaisin tietää enemmän valmistajasta tai ylipäätään siitä, mille aikakaudelle puku sijoittuu. 

Tällaisia löytöjä ja aarteita tällä kertaa. Ensimmäinen työviikko on mennyt nopeasti, huomenna on jo perjantai! Kaikkea hyvää torstai-iltaasi! Poikkean vielä tänne illalla arvonnan merkeissä.

-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti