tiistai 15. tammikuuta 2019

Suutarille lähtijät

Huomenna lähden suutarin luokse mukanani viisi paria kenkiä. Jokaisella parilla on enemmän ja vähemmän edessä sama operaatio - korkolappujen uusiminen. En tiedä selviävätkö kaikki kotiin takaisin ehjinä ja ehoina, vai täytyykö joidenkn kohdalla vain luovuttaa.

Kolmet näistä ovat vintagekengät. Desiree Luxus (Tampere, made in Finland, Hatanpään kenkätehdas) mustat korkkarit olen joskus kirpparilta parilla eurolla löytänyt ja ne ovat ihan supermukavat kengät jalassa. Kengät ovat nahkaiset ja kaiken kaikkeaan upeassa kunnossa nykyistä korkolapputilannetta huomioon ottamatta. 

Ruskeat kengät ovat Janetten (Finn-Seike Oy) kengät. Näitä odotan kenkäpareista ehkä eniten takaisin, koska ne ovat odottaneet pisimpään suutarille pääsyä. Janetet ovat myös kirpparilta muutamalla eurolla löydetyt priimakuntoiset yksilöt. En kyllä ole ihan varma näiden kohdalla ovatko ihan vintagea vai uudempaa tuotantoa, ehkä joku tietää paremmin.

Kolmannet vintagekengät ovat Pertti Palmrothin mustat saappaat. Olen hankkinut ne Facebookin Vintagekirppisryhmästä. Näissä koron lisäksi toinen kanta on vioittunut siihen malliin, että katsotaan saako suutari tehtyä taikojaan riittävästi vai ei. 

Yllä ja alla Desiree Luxukset.

Tässä taas Janetet. 


...Ja Pertti Palmrothit.
Alla olevat mustat saappaat olen ostanut syys/talvikengiksi kirpparilta pari vuotta sitten. Näissä ei ole alkuperästä mitään tietoa, mutta uudempaa. Tuo kärjen muotoilu on minusta kiva.Viides pari, mustat avokkaat (ihan ensimmäisessä kuvassa vasemmalla edessä) ovat Ellokselta. Olivat ennen korkokulumaa hyvin paljon käytössä. Todella hyvät jalassa ja jotenkin helpot peruskengät kaikkeen. Hassua sinänsä, että minulla on kyseisistä kengistä myös vaalea pari. Ne ovat samaa kokoa, mutteivat ole läheskään niin sopivat jalkoihini. En ole käyttänyt niitä montaa kertaa.

Tällainen sekalainen seurakunta lähtee siis mukaani huomenna ja toivottavasti tulevat taas käyttökelpoisina takaisin! Huomenna puolestaan laitan töissä talvikenkien ja työkenkien lisäksi monot jalkaan - luvassa on ensimmäiset hiihdot tälle talvelle. Onneksi ei pitäisi pyryttää ihan samaan malliin kuin mitä on eilen ja tänään tehnyt.


-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti