sunnuntai 6. tammikuuta 2019

1950-luvun jacquard-mekko

Kerroin teille aikaisemmin uudesta tilauksesta, jonka tein Vintage Eija´silla. Paketti saapui vähän aikaa sitten ja Instagramin sekä Facebookin sivuilla mekosta on jo saatu pieniä maistiaisia. Tilasin Ruskean 50-luvun mekon lisäksi mustan alusmekon. Alusmekko käy hyvin muun muassa juuri tämän ruskean mekon alle, jossa itsessään ei ole alusmekkoa. Lisäksi paketin mukana tuli aivan ihanat korvikset. 

Mekko on ruskea ja musta. Jaquard sana tulee itse asiassa 1700- ja 1800-luvuilla eläneestä ranskalaisesta keksijästä Joseph Marie Jacquardista, joka keksi kutomakoneen; automaattiset kangaspuut. Jacquard-kankaalla käsittääkseni tarkoitetaan kangasta, joka on kudottu jacquardkudontakoneella ja kankaassa on tietty pohjaväri, jonka päällä kuvio (yleensä kohona) toisella värillä. 

Olin ikionnellinen, kun mekko (tai mekot) olivat minulle juuri sopivan kokoisia! Vintage Eija´sin verkkokaupassa hyvä puoli on se, että siellä on mitat tuotekuvauksessa. Tämä ominaisuus vaatteiden myynnin sivustoilla on tärkeä. Lopullinen istuvuus tosin paljastuu vasta sovitettaessa. Tilaamani ruskea 50-luvun jacquard-mekko on upea ja itselleni tuli hetkeksi se päällä aivan Audrey Hepburn fiilis! Aion käyttää mekkoa ihan arjessa, siis töissä ja muissa menoissa - ei jää juhlakäyttöön. Tämä on kyllä mekkorakkautta, todella! Mekko päällä on ihan satumainen olo. Alla kuvia, joissa vain tunnelmoin tätä upeaa mekkoa - ja tuota sillä hetkellä ollutta kaunista talvista säätä ja maisemaa. Kuvissa näkyy myös millaiseksi joulutonttutulppaanimme kehittyi (toinen nuppu on muuten jo tekeytymässä!).Jos haluat käydä vielä kurkkaamassa Vintage Eija´sin tämän kyseisen mekon verkkokauppakuvat ja tiedot, ne löytyvät täältä. Tänään on ollut päivä täynnä juhlahumua ja huomenna koittaa taas arki, loma loppuu ja työt alkavat. Huomenna tulee myös bloggailua tasan kuukausi täyteen! Sen kunniaksi luvassa jokin teitä lukijoita vähän aktivoiva yllätys, pysy siis kuulolla!
Kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi, hyvää yötä!

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti